Сити с единия крак на 1/4-финал в Шампионска лига (видео)


FUTBOL-TV

Сити с единия крак на 1/4-финал в Шампионска лига (видео)

Манчестър Сити се наложи с 3:1 при визитата си на ФК Копенхаген в първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига. Начало на головете за "гражданите" даде Кевин Де Бройне (11').

При тази ситуация Кайл Уокър изведе Фил Фодън по дясното крило в 10-ата минута. Английският национал навлезе навътре, след което сви топката за Кевин де Бройне. Опитният белгиец овладя топката и я прати в долния десен ъгъл на вратата на Копенхаген, не оставяйки никакви шансове на Камил Грабара да отрази.

Бернардо Силва проби отляво в 24-ата минута и центрира остро на първа греда, където Денис Вавро се опита да изчисти с глава, а напречната греда му помогна да не си отбележи автогол.

Малко по-късно Ерлинг Холанд се опита да отиграе със странична ножица, но не успя да оцели топката по най-добрия начин, въпреки красивото си изпълнение.

Десетина минути преди края на полувремето Магнус Матсон съумя да върне домакините в мача, изравнявайки с мощен шут отвъд пеналтерията.

Радостта на датчаните обаче не продължи дълго и Бернардо Силва съумя да изведе отново "гражданите" напред в добавеното време. След рикошет топката достигна до Бернардо Силва, който влезе от втора позиция в наказателното поле и с елегантен външен фалц пусна топката покрай вратаря.

След почивката имаше интересни положения и пред двете врати, а в самия край Фил Фоудън добави още един гол към сметката на Сити и така реваншът в Англия изглежда на пръв поглед - протоколен.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
279