Салернитана изпадна от Серия А


Н. Гавазов

Салернитана изпадна от Серия А

Салернитана стана първият отбор, който изпадна от Серия А този сезон след загуба с 3:0 от Фрозиноне на стадион "Бенито Стирпе".

Започвайки 34-та игрова седмица с разлика от 13 точки спрямо спасителния бряг и своите домакини, гостите знаеха, че всичко освен максимум в петък вечер веднага ще сложи край на тригодишния им престой във висшия дивизион на италианския футбол.

Салернитана натисна бутона за самоунищожение в рамките на 10 минути, когато Матиас Соуле хладнокръвно вкара дузпа, преди Марко Брешанини да намери долния ъгъл, след като Салернитана бе хваната при контраатака.

Загуба с 2:0 на полувремето и липса на атакуващ удар, необходим за сензационен обрат, показаха какво ще се случи. И това стана факт в 85-ата минута, когато зашеметяващо далечно попадение на Надир Зортеа направи резултата класически.

Със само 15 точки, спечелени от 34 мача този сезон, с 16 под Хелас Верона, Емполи и Фрозиноне - сега извън зоната на изпадащите - и борейки се само за още 12, Салернитана официално ще играе футбол в Серия Б през следващия сезон.

Салернитана все още може да изпревари Сасуоло на 19-то място и да избегне срама да завърши последен, но южняците изостават с 11 точки от "нероверди" само четири мача преди края.

  Сподели
54