Евертън удари Ливърпул (видео)


И. Ангелов

Евертън удари Ливърпул (видео)

Евертън посрещна Ливърпул в срещата от поредния тридесет и четвърти кръг на английската Висша лига. Днес "карамелите" от "Гудисън Парк" нанесоха пореден удар по шампионските амбиции на кръвния си враг като победиха с 2:0 и така Ливърпул остава 3 точки под Арсенал при равен брой мачове, а Ман Сити е само точка назад и има 2 мача по-малко от лидерите.

В първото полувреме днес Евертън надиграваше и заслужено в 27-ата минута излезе напред когато Конате не успя да изчисти една топка и тя попадна на пътя на Брантвайте, той стреля под Алисон и топката премина линията преди Калвърт-Люин да я догони за 1:0.

Към края на полувремето обаче Ливърпул тръгна напред агресивно и можеше да вкара на няколко пъти, но Диаз и Нунез пропуснаха сами срещу Пикфорд, както и Салах на няколко пъти не завърши добре.

След почивката 2:0 стана в 58-ата минута след слаби действия в защита на гостите. Тук от корнер МакНийл насочи към втората греда и Калвърт-Люин игра свободен за да матира Алисон. Отново след този гол инициативата пое Ливърпул, но пропуските продължиха, като Диаз нацели и гредата далеч от Пикфорд.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
393