Анонс на евроквалификациите - срещите на 18 ноември


Н. Гавазов

Анонс на евроквалификациите - срещите на 18 ноември

Латвия - Хърватия

Латвия

Латвия е на последно място в квалификационната група. Отборът спечели 3 точки в седем мача. Латвийците никога няма да се изкачат по-високо от петото място.

2023 г. може да се счита за провал за латвийския национален отбор - от осемте срещи латвийците загубиха в седем.

Латвия спечели последната си и единствена победа на 12 октомври. Армения бе победена в квалификацията за Евро 2024 с 2:0.

Хърватия

Хърватия се бори активно за директен билет за финалната част на Евро 2024. В момента отборът дели второ и трето място с Уелс. Двата отбора събраха по 10 точки.

Хърватите не могат да губят точки в оставащите мачове. Лидер в групата е Турция (13), която има изиграна среща повече. Основната задача на Хърватия е да спечели шест точки във финалните мачове.

Хърватия провали последните два мача от квалификациите за Евро 2024. Отборът загуби два пъти през октомври. Първо "шахматистите“ загубиха от Турция с 0:1, а след това и от Уелс (1:2).

Никой не очаква сензация в предстоящата среща. Латвия ще се опита да не загуби лицето си пред своите фенове. Класата на хърватските национали обаче е много по-висока.

Прогноза: Латвия - Хърватия 0:2

 

Армения - Уелс

Армения

Арменците имат шанс да грабнат 2-ро място в групата. Те все още имат шанс да стигнат до груповата фаза, но за целта отборът трябва да спечели оставащите мачове.

Армения загуби последните си три срещи. Първо загуби от Хърватия (0:1), след това тимът на Петраков загуби от Латвия (0:2), а след това и от Северна Македония (1:3) в приятелски мач.

Отборът на Армения няма победа в четири мача. Заслужава да се отбележи, че като част от квалификациите за Европейското през юни тимът изненадващо победи Уелс (4:2).

Армения записа още победа над Латвия (2:1) и сензационно равенство с Турция (1:1).

Уелс

През 2023 г. Уелс изигра шест мача в квалификациите за Евро 2024. Резултатите като цяло не са лоши, защото бяха постигнати три победи. Уелс загуби два пъти и завърши наравно веднъж.

Това доведе до заветната втора позиция в квалификационната група, където отборът изпреварва по допълнителни показатели третия и изостава с шест точки от първата позиция.

Последният мач за "драконите" бе успешен. На свой терен те успяха да победят своя съперник Хърватия (2:1), благодарение на което се изкачиха на втора позиция.

Сега тимът има серия без загуба от четири мача с три победи и едно равенство с един допуснат гол, така че гостите могат да вземат максимум точки в Южен Кавказ.

Прогноза: Армения - Уелс 1:2

 

Нидерландия - Ирландия

Националният отбор на Нидерландия все още трябва да защитава второто си място, а с това и мястото си в Германия. Два кръга преди финала тимът дели втората позиция с Гърция с 12 точки, но има мач по-малко.

В тази компания "оранжевите" загубиха два пъти от Франция, но победиха гърците с 3:0 и 1:0, а също така се наложиха над предстоящия си съперник на негов терен с 2:1.

Ирландският национален отбор се провали в настоящата квалификационна кампания. Тимът има шест точки и няма шансове да се изкачи на трета позиция.  

"Зелените“ спечелиха всичките си точки само в мачовете с аутсайдера Гибралтар, като отстъпваха на останалите си противници, губейки от тях пет мача с общ резултат 2:9.

Оранжевите трябва да вземат три точки в този мач, но е малко вероятно да успеят да вкарат много срещу упоритите ирландци.

Прогноза: Нидерландия - Ирландия 0:1

 

Франция - Гибралтар

Франция

"Трикольорите“ вече успяха да резервират предсрочно своето място на Европейското първенство през 2024 г., което ще се проведе в Германия. Основният френски отбор успя да спечели всичките шест квалификационни мача. През това време французите вкараха тринадесет гола и допуснаха само един.

Ле Бльо има 18 точки в своята група и е на шест точки пред втората Нидерландия и третата Гърция. Това направи френския национален отбор недостижим за съперниците и той ще може да се бори за главния европейски турнир на четирите години.

В последните осем мача във всички турнири, включително приятелски мачове, отборът допусна едно поражение със седем победи, но домакините под каквато и да е форма трябва да победят толкова слаб съперник.

Гибралтар

Феновете на Гибралтар са уморени от пораженията на националния отбор. За последно тимът спечели две поредни победи през ноември 2022 г. Тогава в приятелски мачове бяха победени Лихтенщайн (2:0) и Андора (1:0).

След тези успехи Гибралтар бе измъчван от непрекъснати провали. Осем поредни мача - осем поражения. Освен това има големи проблеми в защита. Гърция и Уелс вкараха общо 9 гола.

В момента Гибралтар е в дъното на таблицата на квалификационната група. В шест срещи не бе спечелена нито една точка.

Гибралтар все още не е отбелязал нито един гол по време на квалификациите за Евро 2024. Отборът загуби всички мачове със "сух“ резултат. И е малко вероятно световният вицешампион да си позволи да пропусне от категоричния аутсайдер.

Прогноза: Франция - Гибралтар 4:0

 

Швейцария - Косово

Швейцария

Швейцарците са близо до класиране за Евро 2024. В осем квалификационни кръга "часовникарите" спечелиха четири мача и направиха четири равенства, спечелвайки общо 16 точки. Отборът никога не е губил. Швейцарците водят в групата заедно с Румъния, която има същия брой точки.

Последният път, когато швейцарският национален отбор разочарова феновете, бе на Световното първенство през 2022 г. в Катар. Тогава на 1/8-финалите отборът загуби от Португалия с унищожителното 6:1.

През 2023 г. швейцарецът изигра четири мача у дома. Отборът спечели две съкрушителни победи над Израел (3:0) и Андора (3:0), а също така направи равенство с Румъния (2:2) и Беларус (3:3).

Косово

Националният отбор на Косово изглежда достойно в класирането за Евро 2024. Отборът все още може да спечели билет за финалната част на турнира чрез плейофите. За да направите това обаче, трябва да заеме трето място в групата.

Засега Косово е на 4 позиция. Отборът събра 10 точки в осем срещи. Разликата от третото място, което е Израел, е две точки.

Националният отбор на Косово е в добра форма. В последните две квалификационни срещи бяха постигнати две победи. Тимът победи Андора (3:0) и Израел (1:0), без да допусне нито един гол за 180 минути.

През 2023 г. Косово спечели само един мач далеч от дома. Трудно е да си представим, че тимът от малката балканска държава може да се опъне на швейцарците.

Прогноза: Швейцария - Косово 2:0

 

Израел - Румъния

Израел

Отборът на Израел запазва шансовете си за класиране на Европейското първенство. В осем мача израелците успяха да спечелят три пъти, да загубят два пъти и да направят три пъти равенство. Националният отбор на Израел вкара осем гола срещу своите съперници и допусна девет.

В резултат на това основният израелски отбор събра дванадесет точки и зае трето място в класирането. Те изостават с четири точки от Швейцария и Румъния, така че Израел трябва да постигне две победи в оставащите си два мача.

Синьо-белите вече изиграха два отложени мача през ноември. Първо отборът на Израел загуби от Косово (0:1), а след това изравни с Швейцария (1:1). Последната победа бе на 12 септември в мача с Беларус (1:0).

Миналата година отборът на Алон Хазан успя да спечели своята група в Лигата на нациите. Те успяха да изпреварят Исландия и Албания, като спечелиха 8 точки от 12 възможни. Сега израелците ще играят в Лига А.

Румъния

Румънците имат голям шанс да се класират за Евро 2024. В осем мача румънският национален отбор спечели четири пъти и също толкова пъти завърши наравно, като нито веднъж не загуби. Тимът от Румъния порази противниковата врата тринадесет пъти и допусна четири попадения в собствената си врата.

В момента Румъния има 16 точки и заема втора позиция във временното класиране. "Трикольорите" са с четири точки пред Израел. За да се класират за основното европейско първенство, "жълтите" трябва да спечелят само един мач от два или да не загубят от Израел.

В последния мач "Карпатските момчета" победиха Андора (4:0), а преди това направиха равенство с Беларус (0:0). По-рано имаше още победа над Косово (2:0) и равенство в мачовете с Израел (1:1), Швейцария (2:2) и Косово (0:0).

Миналата година отборът на Едуард Йорденеску също игра в Лигата на нациите, но завърши на последно място в своята група от Лига B.

Очакванията са за равностоен мач, израелците вероятно ще бъдат по-активни, но едва ли ще могат да преборят своя съперник.

Прогноза: Израел - Румъния 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
280