Балъков дебютира с победа за Локо София срещу Хебър на Любо Пенев (видео)


FUTBOL-TV

Балъков дебютира с победа за Локо София срещу Хебър на Любо Пенев (видео)

Локомотив София победи Хебър с 2:0 като гост в Пазарджик в двубой от 31-ия кръг на родния елит. Това стана факт при дебюта на новия си старши треньор на "железничарите" - Красимир Балъков. След две поредни загуби Локомотив събра 33 точки на 12-ото място във временното класиране, на 2 зад 11-ия Берое. Успехът бе шести като гост и общо девети за столичани. Тимът на Хебър претърпя трето поредно поражение и заема 14-а позиция с 30 точки в актива си.

С успеха на Локомотив София над Хебър, тимът на Етър Велико Търново, който е последен, 16-и в класирането с 14 точки, вече нямаше шансове да запази мястото си в българския футболен елит.

Стив Траоре реализира двете попадения за гостите в 10-ата и 80-ата минута.

В седмата минута на срещата в Пазарджик Траоре центрира в наказателното поле на Хебър, след което Диого Тешейра отправи удар с глава, но прати топката вляво от вратата на домакините.

Локомотив София поведе три минути по-късно. Стив Траоре бе намерен с далечно подаване от Красимир Мечев в десетата минута и реализира за 1:0 в полза на столичани. Малко по-късно Карлос Франса можеше да увеличи аванса на гостите, но не успя да преодолее стража на Хебър Петър Дебърлиев.

В 31-ата минута домакините застрашиха сериозно вратата на Локомотив след изстрел на Георги Вълчев, но Александър Любенов се справи. Домакините имаха претенции за дузпа минута по-късно след падане на Олексий Збун падна в наказателното поле на Локомотив София, но сигнал от рефера Радослав Гидженов не последва.

Стив Траоре пропусна да вкара втори гол в мача в 52-ата минута при нова атака за столичани, а след това Лазар Марин бе неточен за Хебър. В 61-ата минута Траоре падна в наказателното поле на домакините след съприкосновение с Атанас Кабов и получи жълт картон за симулация.

Стив Траоре все пак стигна до второ попадение за Локомотив. В 88-ата минута нападателят на гостите овладя топката и стреля от границата на наказателното поле, правейки резултата 2:0 след като топката се отби от главата на Жоао Сеско, а футболистите пред вратаря Петър Дебърлиев му попречиха да реагира точно.

В следващия кръг от Трега лига вefbet Лига за Хебър предстои гостуване на Ботев Враца, а за Локомотив София – на Етър Велико Търново.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
80