Хърватия ще надиграе Турция


И. Ангелов

Хърватия ще надиграе Турция

Хърватия - Турция
Стадион: Опус Арена
Дата: 12.10.2023 г.
Час: 21:45 ч.

Само осем минути бяха нужни за да бъдат разпродадени всички места за срещата между двата лидера на тази група за квалификациите на Евро 2024. С три победи и равенство до тук домакините със сигурност ще играят плейофи при потенциално некласиране, но нагласите на феновете са очевидни и ще се очаква финал на първо място.

Турция вече отстъпи на този противник у дома с 2:0 в групата през март, но с 3 победи и равен извън това тимът държи по точки равна позиция с фаворита. Турската ФА наскоро оттегли предложението си да бъде домакин на Евро 2028, като ще се надява да получи съвместно домакинство през 2032 г. заедно с Италия. Очевидно до тогава целта е класирания на финалите.

С Винченцо Монтела начело гостите имат първия италианец начело от 1960 г. и предизвикателството пред него няма да е леко. Турция има само 1 загуба в последните 11 мача и тя е именно срещу Хърватия (7 победи, 3 равни). Очевидно той трябва да намери как да се справи с Бруно Петкович насреща, след като играчът във форма за домакините вкара 2 гола срещу Латвия последно за победата с 5:0, а в последните си 3 мача с Динамо Загреб има 3 гола и 1 асистенция.

Хърватия няма допуснати и над 1.5 гола в домакински мач този век (21 победи, 7 равни), което тежко накланя везните в полза на едната страна.

Прогноза: Хърватия - Турция 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
356