Луческу може да оглави националния на Турция


Луческу може да оглави националния на Турция

Известният румънски специалист Мирча Луческу е получил от ръководството на Футболната федерация на тУрция предложение да оглави националния отбор на страната. Напомняме, че постът е вакантен след като на 26 юли Фатим Терим подаде оставка. Според слуховете, турският специалист е направил това заради скандал в ресторант в един от турските курорти.

Първоначално местната футболна управа искаше да подпише с наставника на Бешикташ Шенол Гюнеш, който изведе "черните орли" до титлата в местното първенство през миналия сезон, но ръководството на клуба не иска да се разделя със своя треньор в навечерието на новата кампания.

Така босовете насочиха вниманието към 72-годишния Луческу, който е добре известен в Турция с работата си в Бешикташ и Галатасарай. На 31 юли се е състояла първата среща между страните, като румънецът е получил предложение за двегодишен договор. След това Мирча е поискал време за размисъл

В момента националният отбор на Турция се намира на трето място в квалификационната си група за класиране за финалите на Мондиал 2018, изоставайки на две точки от лидерите Хърватия и Исландия.

 


856