ЦСКА – София отново без българин срещу Левски?


Н. Гавазов

ЦСКА – София отново без българин срещу Левски?

Старши-треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев има две сериозни дилеми за защитата преди дербито с Левски, твърди "Тема спорт". Според източника, наставникът на червените все още се колебае за десния бек и единия централен бранител. Юрген Матей ще започне със сигурност от първата минута въпреки много слабото си представяне в Кърджали, където носеше вина и за двата гола на Арда във вратата на ЦСКА-София. Белчев обаче още не е решил на кого да заложи като негов партньор. Той ще избира между Християн Петров и Енес Махмутович. Първият доскоро лекуваше контузия и тренира на пълни обороти едва от няколко дни. Вторият често прави груби грешки и е рисков играч.

Ако на десния бек Белчев предпочете Браян Кордоба, то това ще означава, че на левия ще мине Тибо Вион. Има опция французинът да застане на типичната си позиция отдясно, а отляво да стартира Санянг. Този вариант обаче е по-малко вероятен.

Кордоба стартира сред 11-те в зоната на десния бек в предишното вечно дерби. Иван Турицов вече тренира на пълни обороти от началото на тази седмица, но почти сигурно ще бъде резерва. Ако Стамен Белчев остави и Християн Петров на пейката, има вероятност в пети пореден мач ЦСКА – София да е без българин в стартовите 11. Серията започна от миналото вечно дерби.

  Сподели
75