Пиоли: Младите доказват, че академията на Милан работи


Н. Гавазов

Пиоли: Младите доказват, че академията на Милан работи

Старши -треньорът на Милан Стефано Пиоли говори за представянето на младите играчи в 1/8-финалите за Купата на Италия с Каляри (4:1).

"Много е хубаво, сега трябва да играем с Емполи със същото отношение. Опитваме се да осигурим последователност на резултатите.

Не бих казал, че играта и резултатът надминаха очакванията. Когато се подготвяш с добър отбор, винаги се надяваш на най-доброто.

Да, някои от момчетата бяха малко нервни в началото на мача, но веднага щом открихме резултата, стана много по-лесно. Тези момчета имат умения, талант, но най-важното - висока отдаденост, която винаги трябва да показват. Отношението им показва, че академията на Милан работи много добре.

Младите играчи доказват, че могат да дадат своя принос, че трябва да се възприемат не само като заместници в непредвидени случаи, а като пълноценни футболисти. Това е успех за клуба“, заяви Пиоли.

Съперникът за 1/4-финалите за Купата на Италия все още не е известен на Милан. Това ще бъде една от двойките Интер – Болоня, Аталанта – Сасуоло, Рома – Кремонезе, Ювентус – Салернитана.

  Сподели
145