Аморим съжалява за пътуването си до Лондон


Н. Гавазов

Аморим съжалява за пътуването си до Лондон

Старши -треньорът на Спортинг Рубен Аморим нарече грешка пътуването си до Лондон, за да преговаря с Уест Хем.

39-годишният Аморим отлетя от Лисабон за Лондон в понеделник, за да проведе разговори с шефовете на Уест Хем.

Тази среща не се оказа ползотворна. Освен това, след като се върна в Лисабон, Аморим осъзна, че е направил грешка, като си е позволил да бъде разсеян от работа в такъв важен момент от сезона.

"Първо ще кажа, че клубът знаеше за моето пътуване, защото е важно и променя контекста.

Вторият е за тази "завеса на тайната“ за пътуването. "Тайно“ паркирах колата си, "тайно“ минах покрай 15 души, говорих с хора, снимах се с хората и се качих на самолета. Важно е да поставите тази идея настрана, че всичко това се случи зад гърба на клуба, защото това не е вярно.

И най-важното е, че това, разбира се, бе грешка. Пътуването и времето бяха напълно грешни. Тогава не мислех така, но бе грешно, особено когато съм толкова взискателен към моите играчи и винаги съм първият, който ще каже, че проблемите на отделните хора не могат да повлияят на отбора. Отстраних играчи от отбора за много по-малко.

Вината бе моя, трябва да го призная и да живея с него. Тогава не мислех, че е толкова лошо, но сега, като гледам назад, всичко ми е много ясно. Обясних се на играчите и щаба, но най-важното нещо сега е да продължа напред. Използвам тази пресконференция, за да се извиня на всички фенове и служители на Спортинг, освен това се извинявам публично на играчите за грешката, която направих“, заяви Аморим.

  Сподели
293