Байерн с пестелива победа, Шалке се намърда на второто място


В. Мухарски

Байерн с пестелива победа, Шалке се намърда на второто място

Байерн Мюнхен записа минимален успех с 1:0 при домакинството си на Кьолн в мач от междинния 16-и кръг на Бундеслигата. Водещият реализатор в първенството Роберт Левандовски вкара единственото попадение на "Алианц Арена".Малко преди изтичането на час игра Джером Боатенг центрира в наказателното поле, където Мюлер свали с глава и Роберт Левандовски вкара отблизо.

Малко по-късно това Кингсли Коман уцели гредата. Като цяло баварците не изиграха най-добрия си мач, но пък стигнаха до успеха и вече са с 39 точки на върха, като увеличиха разликата си пред втория в таблицата. Кьолн остана на дъното само с три пункта на сметката си.

В същото време Шалке се намърда на второто място, след като се възползва от ремито във вторник на РБ Лайпциг във Волфсбург (1:1). "Миньорите" победиха с 3:2 гостуващия Аугсбург. Ди Санто и Бургщалер дадоха аванс на тима от Гелзенкирхен. Гостите стигнаха до равенство с попадения на Кауби (64') и на Грегорич (79') от дузпа. Реферът даде дузпа и за Шалке, която Калиджури превърна в гол и оформи крайния резултат.

  Сподели
88