Станаха ясни подробности от преговорите между Мбапе и Реал Мадрид


Н. Гавазов

Станаха ясни подробности от преговорите между Мбапе и Реал Мадрид

Журналистът на испанското издание Marca Карлос Карпио разказа подробности за преговорния процес между нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе и Реал Мадрид.

"Споразумението между Реал Мадрид и Мбапе е много близо. Сценарият вече не е същият като през 2022 г. Катар вече не смята присъствието на Килиан ( в проекта на ПСЖ) за толкова стратегически важно или фундаментално, колкото преди две години.

В момента се водят преговори за това как ще бъдат изплатени бонусът за подписване и правата върху изображението на играча. Майка му настоява да плати правата върху изображението, но Мбапе е дал да се разбере на майка си, че иска да играе за Реал Мадрид. Килиан е готов да загуби пари, за да премине в клуба от Мадрид. Ако отиде в Реал Мадрид, той ще печели половината от това, което печели в ПСЖ, и три пъти повече от Винисиус Жуниор, който печели сега.

Реал Мадрид не знае дали Килиан Мбапе ще обяви публично решението си да напусне ПСЖ преди края на сезона. А самият Реал Мадрид няма да обяви това до края на сезона на парижани. Не изключвам, че Мбапе и Мадрид вече са постигнали споразумение, но аз не знам за това. Реал няма да потвърди нищо“, съобщи Карпио.

  Сподели
174