ЦСКА ще спечели и следващия си мач


FUTBOL-TV

ЦСКА ще спечели и следващия си мач

ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА
Стадион: "Витоша", Бистрица
Дата: 09.03.2024 г.
Час: 15:00


ЦСКА гостува в Бистрица на ФК ЦСКА 1948 в любопитен мач от програмата на 24-ия кръг в родния елит. "Армейците" влизат в ролята на фаворити, най-вече заради слабата форма на отбора Бистрица. 1948 все още не познават вкуса на победата в официален мач през тази календарна година. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 2.

Наставникът на ЦСКА Нестор Ел Маестро за пореден път се отърва от уволнение. След загубата от Черно море, феновете отново "вдигнаха мерника" на треньора. Очакванията са, че всеки мач може да му е последен, като в общи линии - Ел Маестро няма право на грешни стъпки.

В интерес на истината той малко изненада със състава за мача с Берое. До този момент сърбинът бе доста предвидим, а по изключение реши да заложи на някои по-различни имена за срещата с тима от Стара Загора, което доведе до успех. Започналият като титуляр Станислав Шопов се отчете с два гола и асистенция и очаквано стана "Играч на мача". Очакванията са обаче, че сега Слави ще остане на пейката за сметка на Хайнц, който получи почивка и се появи в игра срещу Берое като резерва.

Друг младежки национал, който стартира от 1-ата минута срещу Берое - Мартин Стойчев също не се очаква да повтори това. Той остави отлични впечатления с изявите си на терена, но титулярът на неговата позиция - Иван Турицов ще се възстанови от контузията, която го измъчваше и почти сигурно ще заяеме титулярната позиция в края на защитата.

Реално Нестор Ел Маестро има само един проблем и той е свързан с контузията, която получи капитана Юрген Матай. Говори се, че Ел Маестро ще избере национала на Люксембург Енес Махмутович за заместник на Матей в сърцето на отбраната. Именно Махмутович се появи като резерва в мача срещу Берое. Както е известно, нидерландецът получи травма и има вероятност да не е на раположение дори за Вечното дерби. Опция за мача с ЦСКА 1948 е и Браян Кордоба. От началото на сезона Енес има общо 13 изиграни срещи във всички турнири.

Иначе всички погледи ще бъдат насочени към Фернандо Каранга, който продължава да бъде в търсене на първия си гол (който да не бъде отменен) след завръщането си в България.

В лагера на ЦСКА 1948 се очаква поне една промяна и то доста сериозна. Даниел Наумов ще се завърне на вратата на тима от Бистрица и то именно в мача срещу ЦСКА. Наумов не игра в двата поредни двубоя срещу Лудогорец, като от щаба на 1948 обявиха, че това е заради споразумение с разградчани, тъй като Наумов е защитавал цветовете на Лудогорец преди време. Обяснението е малко странно, тъй като през минали сезони Наумов е пазил за ЦСКА 48 срещу отбора от Разград. Николай Панайотов е наясно със състава, като много рокади не се очертават.

 

ПРОГНОЗА: ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
281