Лудогорец си тръгна с 3 точки от Търнава


FUTBOL-TV

Лудогорец си тръгна с 3 точки от Търнава

Лудогорец стигна до драматична победа с 2:1 срещу Спартак в Търнава в предпоследен двубой от група H на Лигата на конференциите.

Разградчани пропуснаха дузпа, а и техен гол беше отменен. Попадението, което не бе зачетено бе в 23-ата минута, когато Кайо Видал навлезе в наказателното поле, но падна на тревата преди да отправи шут, стрелналият се на скорост Бърнард Текпетей стигна до топката и с мощен шут я прати във вратата на Такач, но след преглед с ВАР попадението не бе зачетено заради засада.

В крайна сметка в 74-ата минута Лудогорец стигна до попадението. Текпетей намери в коридор Дуа, който останал сам срещу вратарят реализира хладнокръвно.

Четири минути по-късно обаче домакините изравниха. Резервата Ерик Даниел вкара с хубав техничен удар от границата на наказателното поле.

В 85-ата минута главният съдия преразгледа с помощта на ВАР ситуация в наказателното поле за игра с ръка на Адриан Желкович и свири дузпа за Лудогорец. Зад топката застана бранителят Оливие Вердон, който бе спрян от Такач. 

Все пак в последната минута на добавеното време Лудогорец отново излезе напред в резултата с гол на Матиас Тисера, с което тимът се поздрави с победа, благодарение на която остават шансовете за излизане от групата.

  Сподели
330