Лудогорец с очаквана победа в Ботевград


FUTBOL-TV

Лудогорец с очаквана победа в Ботевград

Актуалният носител на Купата на България и 12-кратен шампион Лудогорец мина лесно през третодивизионния Балкан Ботевград и го победи с 4:0 в тазгодишното издание на турнира. По този начин разградчани се класират на осминафинал и ще играят на 6-и декември като домакин на Локомотив Пловдив.

Аматьорският тим получи подкрепа от 8000 зрители на своя стадион "Христо Ботев" и започна срещата активно. След равностойно начало и една пропусната възможност от домакините чрез Здравко Атанасов, чийто изстрел беше спасен от Серджио Падт. В 15-ата минута "орлите" откриха резултата. Бърнард Текпетей получи дълъг пас зад защитата, надбяга защитата, освободи се от един бранител и наказа вратаря Васил Вълчев.

До края на първото полувреме Лудогорец диктуваше темпото и на три пъти топката по чудо не влезе във вратата. Вместо това, ботевградчани изпуснаха един добър шанс да изравнят чрез Йордан Дамянов. В края на първата част Квадво Дуа изпусна още един шанс да направи 2:0.

11 минути след началото на второто полувреме Тодор Неделев вкара за 2:0. Той докопа топката на границата на наказателното поле и технично я прати до гредата. Домакините отговориха с далечен изстрел на бившия футболист на Левски и Ботев (Враца) Павел Петков, който опита да изненада Серджио Падт.

В 72-ата минута Лудогорец направи 3:0 чрез Руан Круз, който засече паднал центриране на Аслак фон Витри от дясно. Круз изпревари всички и отклони топката в мрежата. В 81-ата минута Рик Джонатан вкара за 4:0 при добавка. Фон Витри влезе навътре пред дъгата и стреля, а топката се отби от гърба на защитник на Балкан (Ботевград). Тя се върна при Рик, който я прати във вратата.

Две минути преди края ботевградчани можеха да върнат едно попадение, но ударът на резервата Емил Ангелов се отби в гредата.

  Сподели
202