Моци: Вече имаме опит с изкуствените терени, това не ни притеснява


FUTBOL-TV

Моци: Вече имаме опит с изкуствените терени, това не ни притеснява

Техническият директор на Лудогорец - Козмин Моци говори пред журналистите преди заминаването на отбора за Дания. Утре от 22:00 часа шампионите излизат за втория си мач в групата на турнира Лига на Конференциите срещу Нордселанд и ще се опитат да прибавят нови точки, които да ги приближат към класиране за елиминациите.

Разградчани заминаха днес за скандинавската страна с полет в 10:20 часа, но автобусът малко закъсня на летището и всички много бързаха да минат паспортния контрол и да се отправят към терминала. Единствен румънският началник на шампионите се спря пред медиите.

Моци заяви, че изкуственият терен в град Фарум не бива да притеснява футболистите на Ивайло Петев, тъй като вече са натрупали опит на такава настилка.

"Доста тежко е, съвсем различно се играе на изкуствен терен. Имаме опит, тъй като играхме на такива. В Хелзинки, във Вилнюс също на изкуствени. Вече трябва да сме по-добре. Те (б.а – Нордселанд) играха срещу един румънски отбор и след този мач чувах лоши неща за терена. Сега ще видим. Трябва да се фокусираме и няма значение какъв е терена, трябва да победим. Аз просто казвам какво са говорили, но няма друг избор, освен да играем максимално концентрирано", заяви бившият румънски защитник.

Попитан дали победата с 5:0 над Партизан Белград прави датчаните сериозен и тежък противник, той отвърна: "Не трябва да се притесняваме, това е друг мач. С Партизан е било в квалификации, а сега е групова фаза. За нас всяка точка е важна. Надявам се, да се върнем от там с нещо".

"Футболистите са малко изморени заради натрупалите се много мачове в сгъстен цикъл. До утре вечер да се възстановят и да излязат да дадат максимума от възможностите си. Нямаме нови контузии и се надявам да няма нови до края на първенството".

Той оцени и положително победата над Левски в последния шампионатен мач. "Нормално е една победа над Левски да дава самочувствие. Всяка победа дава, а тази на Герена още повече".

И тъй като датският вицешампион няма точки до момента, а Лудогорец е с 3, нов успех може да увеличи сериозно шансовете им за класиране напред.

"Има още 5 мача с днешния, трябва да гледаме мач за мач и в средата на декември ще видим къде сме", предпазлив е бившият румънски защитник.

  Сподели
164