Клатенбърг: Това бе дузпа за Ливърпул


Н. Гавазов

Клатенбърг: Това бе дузпа за Ливърпул

Бившият съдия от Висшата лига Марк Клатенбърг смята, че Ливърпул е трябвало да получи дузпа в края на мача от Висшата лига срещу Манчестър Сити предния ден (1:1).

Съдията Майкъл Оливър се колебаеше да отсъди дузпа в последните секунди на неделния мач на "Анфийлд", когато Джеръми Доку игра грубо срещу Алексис Макалистър в собственото си наказателно поле.

Според Клатенбърг това е нещо повече от една грешка. Марк вижда този инцидент като системен проблем, свързан с взаимодействието между рефера и системата VAR.

"Ливърпул трябваше да получи дузпа в добавеното време срещу Манчестър Сити, но това е често срещан проблем във Висшата лига в момента – съдиите правят грешки и VAR не им помага.

Топката отскача. Алексис Макалистър идва към нея. Кракът на Джереми Доку е вдигнат високо. Той удря Макалистър в гърдите.

Извън наказателното поле щеше да доведе до свободен удар всеки ден от седмицата. Само защото се случи вътре в наказателното поле, ударът не бе ясен. В понеделник сутринта Макалистър можеше да изиграе играта, свързвайки точките на гърдите си.

Независимо от значимостта на мача и факта, че се случи в 98-ата минута, този инцидент си заслужаваше дузпа.

Реферът Майкъл Оливър го пропусна на живо в края на изтощително и вълнуващо състезание, така че VAR – съдията Стюарт Атуел трябваше да се намеси.

Това е разочарованието – видяхме други подобни инциденти този уикенд, когато VAR трябваше да каже на колегите си на терена, че са пропуснали дузпа или червен картон, но не го направиха.

Всеки можеше да види, че това беше дузпа за Ливърпул“, пише Клатенбърг в своята колона в Daily Mail.

  Сподели
586