Анонс на 15-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 15-ти кръг от Висшата лига

Уулвс - Бърнли
Стадион: Молиню
Дата: 05.12.2023 г.
Час: 21:30 ч.

Уулвс загуби трети мач от последните 4 срещу Арсенал в събота. У дома обаче тимът на Гари О'Нийл няма загуба в 4 поред и от тях спечели два пъти. 

Бърнли се представи изключително в битката на дъното с Шефилд, на който вкара 5 гола. Със само 7 точки тимът остава предпоследен и загуби последните си 3 мача като гост. Последните три гостувания срещу Уулвс обаче не бяха загубени.

За домакините продължава да липсва ключовия Педро Нето, докато вратарят Са и Аит-Нури са под въпрос. При гостите продължава да е неизвестно състоянието на ключовия нападател Лайл Фостър.

Прогноза: Уулвс - Бърнли 2:1

 

Кристъл Палас - Борнемут
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 06.12.2023 г.
Час: 21:30 ч.

Палас взе точка от гостуването срещу Уест Хем през уикенда благодарение на гол във второто полувреме на Одсон Едоард.

Борнемут също успя да вземе равен но срещу амбицирания Астън Вила - 2:2, като допусна изравняване в последната минута от талисмана на противника Оли Уоткинс. Така "черешките" нямат загуба в три кръга поред (2 победи и равен), и изглеждат в изключителна форма въпреки някои кадрови проблеми.

При домакините ключовият Езе продължава да липсва заедно с Хендерсън, Дукуре и Холдинг. Палас обаче запази 5 поредни сухи мрежи срещу Борнемут. Това изглежда може да се промени в полза на гостите в момента.

Прогноза: Кристъл Палас - Борнемут 0:1

 

Брайтън - Брентфорд
Стадион: АМЕКС
Дата: 06.12.2023 г.
Час: 21:30 ч.

След като отстъпи на 10 от Челси, Брайтън ще търси как да се върне към победите у дома. Конър Галахър бе изгонен в първото полувреме за противника през уикенда, но Енцо Фернандез с два гола реши срещата с 3:2 за да сложи край на поредицата от 7 мача на Брайтън без загуба.

Брентфорд вкара три срещу Лутън след загубите от Ливърпул и Арсенал за да върне самочувствието си. И в двата лагера има безброй липсващи имена, като за гостите това са Тоуни, Норгард, Хенри, Хики, Шаде и Колинс, и под въпрос - Айер, Дамсгард, Дасилва и Йенсен.

При домакините наказани са Дънк и Дахуд и контузени са Еступинан, Лампти, Фати, Енцисо, Уелбек, Уебстър и Марч.

Прогноза: Брайтън - Брентфорд 1:1

 

Фулъм - Нотингам Форест
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 06.12.2023 г.
Час: 21:30 ч.

Фулъм се бори здраво с Ливърпул в последния кръг, като водеше до 86-ата минута преди да допусне обрат за 4:3. С такова представяне тимът може да постигне всичко срещу кой да е съперник, но енергията, хвърлена само преди дни, може да е била прекалена.

Нотингам Форест отстъпи последно на Евертън у дома си с 1:0. Това означава 4 загуби от последните 5 кръга, включително три поред. Фулъм спечели и двата мача срещу Нотингам миналата година, и с домакинската публика зад гърба си ще е фаворита в тази двойка.

Нотингам загуби 3 поредни кръга, но с разлика от 1 гол. В двата състава почти липсват контузени имена.

Прогноза: Фулъм - Нотингам Форест 1:0

 

Евертън - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 07.12.2023 г.
Час: 21:30 ч.

След важна победа над Нотингам Форест на гости, Евертън се връща у дома и ще цели да се възползва от множеството проблеми в Нюкасъл. Евертън все още е в опасната зона след наказанието си от десет точки, но само на 2 пункта от безопасност. В последните 7 мача "Карамелите" загубиха само веднъж.

Нюкасъл надигра Манчестър Юнайтед през уикенда и Антъни Гордън вкара единствения гол на "Сейнт Джеймсис Парк". Гордън обаче получи травма и е под въпрос заедно с Таргет, а още 11 човека са аут от тима - Тонали, Поуп, Мърфи, Бърн, Уилсън, Андерсон, Лонгстаф, Ботман, Уилок, Барнс и Манкийо.

При домакините Деле Али и Андре Гомеш са аут, под въпрос са Калвърт-Люин и Онана.

Въпреки проблемите Нюкасъл няма загуба в 9 от последните 10 кръга. Срещу Евертън "свраките" имат 5 победи от 6 мача във всички турнири.

Прогноза: Евертън - Нюкасъл Юнайтед 1:2

 

Тотнъм - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 07.12.2023 г.
Час: 22:15 ч.

Тотнъм спечели точка късно срещу Манчестър Сити и прекрати поредицата си от три загуби, като в края бе спасен и от съдията, който спря атака на Грилиш, сам срещу вратаря. У дома в дерби с местен съперник тимът на Постекоглу ще търси и повече макар проблемите с липсващи да продължават - Мадисън, Филипс, Бентанкур, Ван де Вен, Соломон, Перишич, Уайтман и Сесеньон. Под въпрос са и Сар и Дайър.

Уест Хем няма загуба в пет мача във всички турнири и последно направи 1:1 с Кристъл Палас. Като гост Дейвид Мойс спечели само 1 от последните 4 мача, като загуби останалите три. 

Тотнъм допусна по най-малко 2 гола в последните 4 кръга след като натрупа контузени. Срещу Уест Хем домакините вкараха по най-малко 2 гола в 6 поредни домакинства. В последните 5 домакинства Тотнъм спечели 4 с Уест Хем, но този път това няма да е лесно.

Прогноза: Тотнъм - Уест Хем Юнайтед 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
375