Нюкасъл иска да подпише нов договор с Исак


Н. Гавазов

Нюкасъл иска да подпише нов договор с Исак

Нюкасъл иска да подпише нов договор със своя нападател Александър Исак, премахвайки клаузата за намаляване на заплатата от документа.

Факт е, че настоящият договор на Исак, подобно на някои други играчи на Нюкасъл, предвижда намаление на заплатата до 20%, ако клубът не се класира за Шампионска лига.

Въпреки това 24-годишният швед е един от най-добрите играчи на Еди Хау през този сезон, отбелязвайки 17 гола в 24 мача във Висшата лига.

На "Сейнт Джеймсис Парк" смятат, че ако заплатата на Исак трябва да бъде преразгледана, тя ще бъде само нагоре. В същото време това ще позволи на Нюкасъл да защити Александър от интереса на други клубове, включително Арсенал.

Според talkSPORT, новият договор ще позволи на Исак да се присъедини към редиците на най-добре платените играчи на Нюкасъл като Бруно Гимараеш.

Ако се стигне до продажбата на Исак през идното лято, Нюкасъл ще поиска около 90 милиона паунда - един път и половина повече от сумата, за която Александър бе купен от Реал Сосиедад през август 2022 г.

  Сподели
62