Анонс на 10-ти кръг на Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 10-ти кръг на Висшата лига

Кристъл Палас - Тотнъм
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 27.10.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Кристъл Палас беше разбит от Нюкасъл последно с 4:0 и проблемите с липсващи ключови имена продължават. Когато насреща идва лидера в таблицата прогнозите не могат да са позитивни.

Тотнъм се справи прекрасно в последния кръг с Фулъм и взе дербито с 2:0 за да си върне първото място в класирането. Последното пътуване до "Селхърст Парк" беше спечелено от "шпорите" и тогава бе прекратена поредица от 4 мача без победа срещу Палас.

Сега Тотнъм има 7 победи в 8 кръга. В 9 от последните 10 тимът вкара по най-малко 2 гола. С 3 поредни сухи мрежи срещу Палас тимът на Постекоглу е тежък фаворит.

Прогноза: Кристъл Палас - Тотнъм 0:3

 

Борнемут - Бърнли
Стадион: Виталити Стейдиъм
Дата: 28.10.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Борнемут продължава слабия старт на сезона без победа. Последно бившия бос на тима Гари О'нийл си тръгна с пълен пакет точки с Уулвс от "Виталити". "Черешките" загубиха 4 поредни кръга след трите равенства преди това, което бележи спад в представянето, и резонно тимът е близо до дъното, а Андони Ираола може да се окаже без работа след този кръг.

Бърнли също се представя по-лошо от очакваното със седмата си загуба за сезона последно срещу Брентфорд. Тимът на Венсан Компани е един от 4-те, които не са запазвали мрежата си суха. 

Всичко казано прави този мач важен сблъсък за 6 точки на дъното. Борнемут няма победа в 13 кръга, докато Бърнли загуби 8 от 10.

Прогноза: Борнемут - Бърнли 0:0

 

Уулвс - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Молиню
Дата: 28.10.2023 г.
Час: 19:30 ч.

Уулвс се намира във форма при Гари О'Нийл но сега среща тежка опозиция. "Вълците" нямат загуба в последните 4 и това включва победи над Ман Сити и Борнемут. Педро Нето води в статистиката по асистенции за момента и изглежда в топ форма заедно с Хи-Чан, който вкара пет гола.

Нюкасъл идва в срещата от загуба в Шампионска лига където игра със силен състав. В лигата обаче тимът няма загуба в пет кръга, и последно видяхме победа над Кристъл Палас с 4:0. Проблемите може би се появиха когато Исак бе контузен рано през седмицата и сега ще липсва заедно с Ботман, Тонали, Мърфи, Андерсон и Барнс.

Домакините са в перфектно здраве и у дома нямат загуба в 5 поредни мача срещу Нюкасъл. "Свраките" обаче вкараха по най-малко 2 гола в 4 поредни кръга и ще целят да поправят статистиката си.

Прогноза: Уулвс - Нюкасъл Юнайтед 1:2

 

Уест Хем Юнайтед - Евертън
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 29.10.2023 г.
Час: 15:00 ч.

След силния старт напоследък Уест Хем намали оборотите и няма победа в три мача. Последно срещу Астън Вила в лигата "чуковете" отстъпваха доста в играта, а през седмицата загубиха в Европа и от Олимпиакос, с което приключи поредица от 17 мача в евротурнирите без поражение.

Евертън за кратко показа израстване, но бе надигран от Ливърпул в дербито на мърсисайдските отбори последно. Шон Дайш заложи на здрава защита, но изгонването на Ашли Йънг имаше голямо влияние в срещата, и може би сега отново ще видим подобрение.

Емерсон е наказан при домакините, а Йънг при гостите, но тук контузени са още Али, Коулман и Гомеш.

Уест Хем има 3 победи в последните 4 срещи с "карамелите", и на хартия изглежда много по-силен, но увереността липсва и ще се търси, като при успех се очаква победа за фаворита.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Евертън 2:1

 

Брайтън - Фулъм
Стадион: АМЕКС
Дата: 29.10.2023 г.
Час: 16:00 ч.

След пет мача без победа във всички турнири Брайтън се справи с Аякс в Лига Европа през седмицата. "Чайките" отстъпиха на Ман Сити последно в лигата и тук срещу по-лек съперник ще имат шанс да върнат резултатите и в локалното първенство.

Фулъм се предаде в дербито с Тотнъм последно, но държи 13-ата позиция с 11 точки. Марко Силва бе награден с продължение на договора за добрата работа и ще се надява сега да повтори последната победа над Брайтън от февруари с 1:0.

В двата тима има доста проблеми с липсващи имена. Марч, Енцисо, Еступинан, Модер, Лампти и Уелбек при домакините, и Диоп, Адарабиойо, Тете и Траоре при гостите.

Фулъм няма загуба в 7 поредни мача с Брайтън. Домакините обаче вкараха по най-малко 2 гола в 3 поредни кръга и са по-потентни от противника в нападение.

Прогноза: Брайтън - Фулъм 1:1

 

Астън Вила - Лутън
Стадион: Вила Парк
Дата: 29.10.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Астън Вила подчини и АЗ Алкмаар през седмицата и така в поредни мачове печели с по 4:1. Унай Емери показва сензационен прогрес с тима, който няма загуба в пет мача и се намира на точка зад Ливърпул в топ 4.

Лутън може да извлече позитиви от последния си мач, в който изоставаше с два гола и показа характер срещу Нотингам Форест през последния уикенд. Противникът тук обаче е висока топка, макар последната среща между тези отбори от Купата на лигата да бе в полза на Лутън. През 2016 г. тимът продължи за сметка на съперника си.

С оглед показаното от двата отбора напоследък, изходът се очаква да е само един и то по убедителен начин.

Прогноза: Астън Вила - Лутън 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
414