Клоп: Соланке има всичко за да успее


И. Ангелов

Клоп: Соланке има всичко за да успее

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп подкрепи нападателя Доминик Соланке да се превърне в една от звездите на Англия след като той дебютира за националния отбор в последната пауза за национални срещи. Соланке се появи за 15 минути в равния 0:0 с Бразилия, като този сезон той има и 1 старт като титуляр за Ливърпул от общо 10-те си срещи.

"Дом е фантастичен човек. Правилно беше да играе. Беше ситуация, в която те нямаха няколко човека, но той ще бъде играч на Англия в бъдещето - 100% съм убеден в това. Той има всичко, което ти трябва. Да, в този момент е наистина рано. Той има само няколко мача с нас и не винаги играе много минути.

"Видяхте тези 15 минути срещу Бразилия - той веднага се замеси. Можеше да вкара. Аз съм щастлив за него. В следващата среща, в която го повикат няма да има проблеми. Момчета като него, Джо Гомес, Тами Ейбрахам, Рубен Лофтъс-Чийк, те са бъдещето за Англия. Дом има качество и това е добре.

"Освен футболните му качества неговият характер също е отличен. Той е напълно спокоен в ситуацията. Той игра само един мач от началото, когато загубихме от Лестър в Купата на лигата, но той се справи наистина добре. Той е важна част от състава. Това искахме от него. Той иска да е в играта. Всичко останало зависи от него. Понякога ти трябва и малко късмет, за да играеш и да вкарваш."

  Сподели
113