Мерсън: Дайте ни Агуеро и ви даваме Санчес


Мерсън: Дайте ни Агуеро и ви даваме Санчес

След последната доза слухове по отношение на Алексис Санчес, разгоряли се след изказването му, че той е направил решението за бъдещето си и изчаква думите на Арсенал, Пол Мерсън коментира и посъветва клуба да направи размяна за нападателя на Манчестър Сити Серхио Агуеро. В медиите вече цари мнението, че Пеп Гуардиола желае Санчес, докато Агуеро загуби титулярното си място заради тинейджъра Габриел Жезус миналата година.

Мерсън, който игра за Арсенал в периода 1982-1997 сподели: "Аз не мисля, че Арсенал може да замени Санчес, нали? Той вкарва 30 от головете им, но трябва да продължат без него. Ако някой не иска да е в този клуб, а Арсенал е голям клуб и ти не искаш играчи, които нямат желание да са в него. Арсенал е голям клуб, много голям клуб, и той не иска това.

"Той е добър играч, и ако аз бях Арсенал щях да звъня на Ман Сити и да кажа: 'Дайте Агуеро и имате Санчес'. Ако Алексис иска в Сити, то аз бих искал Агуеро. Той е по-добър от Санчес. 

"Аз мисля, че Арсенал ще се затрдуни, но ще иска да е в топ 4. Зная, че няма да спечелят лигата, но трябва да печелиш големите мачове. В момента ще напуснат поне 20 гола и 10 или 11 асистенции, а това е много."

5584