Този път България ще инкасира загуба в Азербайджан


FUTBOL-TV

Този път България ще инкасира загуба в Азербайджан

Азербайджан - България
Стадион: "Тофик Бахрамов", Баку
Дата: 25.03.2024 г.
Час: 18:00


България гостува на Азербайджан в Баку в последния си мач от новия международен приятелски турнир под егидата на ФИФА - FIFA Series. Азерите са домакините на мини-надпреварата и влизат в мача като фаворити. Хората на Илиан Илиев спечелиха първата си среща в азерската столица, след като надвиха непретенциозния тим на Танзания с 1:0. Този път обаче, тестът за тях е доста по-сериозен. Прогнозата на FTV и на Futbolbet e за знак 1.

"Трикольорите" не направиха най-добрият си мач преди дни. Въпреки очакванията за по-лесен успех над 119-ия в световната ранглиста, "лъвовете" срещнаха трудности с африканците, които на два пъти уцелиха греди и имаха още едно много изгодно положение пред вратата на Димитър Митов. Все пак, нашите стигнаха до победата с чудесно изпълнение на пряксвободен удар от страна на капитана Кирил Десподов. От Футболист номер 1 на България за 2023 г. се очаква да поведе "трикольорите" към нов положителен резултат, този път срещу Азербайджан.

В състава на България не е изключено да има няколко промени, но като цяло стилът на отбора няма да се промени. Илиан Илиев няма да сменя и схемата на игра.

Домакините от Азербайджан също стигнаха до труден успех над Монголия с 1:0, като точен за тима бе централният защитник Бахлул Мустафазада. Отборът на азерите не блести с изявени имена, но Мустафазада е един от четиримата играчи на Карабах в състава - наскоро Карабах бе близо до това да отстрани лидера в Бундеслигата Байер Леверкузен още на 1/8-финалите в Лига Европа, като водеше с 2:1 до самия край на реванша в Германия, но в крайна сметка отстъпи с 2:3 след равенство 2:2 в първия двубой.

"Очаква много сериозен противник. Мисля, че ще бъде интересен мач. Бих казал, че националният отбор на България по сила е като нашите съперници в Лигата на Нациите", заяви треньорът на домакините Ариф Асадов.

"Ще направим няколко промени в състава, а също така и в плана за мача. Атмосферата в отбора е добра. Анализирахме съперника. Разбира се, това ще бъде съвсем различен мач, ако трябва да се сравнява с този с Монголия. Ние ще играем по съвсем различна тактическа схема, но ще се постараем да покажем най-доброто от себе си", каза още селекционерът на домакините.

България (83) е точно 30 места пред Азербайджан (113) в ранглистата на ФИФА. Националите ни бяха в една група с азерите в квалификациите за Евро 2016, когато постигнахме две победи.

 

ПРОГНОЗА: АЗЕРБАЙДЖАН - БЪЛГАРИЯ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136