Юве – Милан: Битката за второто място ще се ожесточи


Н. Гавазов

Юве – Милан: Битката за второто място ще се ожесточи

Ювентус  - Милан

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 27.04.2024 г.

Час: 19:00

Съдия: Маурицио Мариани

След като изпитаха различни емоции в средата на седмицата, Ювентус и Милан се срещат в събота в битка за второто място в Серия А.

Докато Милан наблюдаваше как техните градски съперници печелят Скудетото на "Сан Сиро", Юве се промъкна до финала на Купата на Италия благодарение на късен гол в Рим и така запази шансове да спечели нещо през този сезон.

Въпреки че изпуснаха преднина от два гола от първия мач и се сблъскаха с риска от срамно отпадане, късен обрат във вторник при общата победа с 3:2 над Лацио в крайна сметка направи така, че Ювентус да се завърне в италианската столица за финала за Купата следващия месец.

Аркадиуш Милик вкара само мигове, след като влезе като резерва, за да изпрати "бианконерите" от полуфиналния им двубой и те ще се върнат на "Стадио Олимпико" за решаващия мач срещу Аталанта след по-малко от три седмици.

Следователно хората на Макс Алегри могат да завършат трудния сезон с 15-ия трофей от Купата на Италия, който вече е на косъм разстояние - след като напоследък драстично паднаха от темпото в Серия А.

Серия от две победи от 12 - включително равенства в последните им два мача в елита, срещу градските съперници Торино и след това Каляри - ги остави на трето място в таблицата , на пет точки зад Милан.

Все още на път да си осигури завръщане в Шампионска лига - често посочвана цел от  Алегри - Юве успя да поддържа впечатляваща форма у дома, като загуби само веднъж в 16 мача от лигата на стадион "Алианц" този сезон.

Сега "бианконерите" се завръщат в Торино в търсене на победа, която да ги задържи в надпреварата да завършат на второ място, преди лятната пауза, през която ще бъде обсъдено бъдещето на Алегри.

Докато Алегри някога бе треньор на Милан и се радваше на голям успех с "росонерите", неговият съперник този уикенд представляваше Ювентус като играч - но и двамата специалисти може да търсят нова работа само след няколко седмици.

Стефано Пиоли стои на пропастта, тъй като шестата поредна загуба на Милан в Дерби дела Мадонина със сигурност бе най-горчивата от всички: поражението с 2-1 от Интер в понеделник официално короняса "нерадзурите" за шампиони на Серия А.

Въпреки че ударът с глава на Фикайо Томори в 80-ата минута даде известна надежда на "росонерите" да отложат партито за титлата на градския съперник, след като допуснаха попадения от двете страни на почивката, те не успяха да изравнят и така трябваше да преглътнат горчивия хап.

В резултат на третата им загуба от четири мача, включително скорошното отпадане от Лига Европа от Рома, отборът на Пиоли остана на 17 точки зад Интер само пет мача преди края.

Победата над Ювентус обаче почти ще реши съдбата на второто място и скорошната история предполага, че това може да се окаже възможно: след като преди това претърпя девет поредни поражения от "бианконерите" в Серия А, Милан остана непобеден в последните си три посещения на стадион "Алианц", печелейки два пъти.

Не се очаква Макс Алегри да направи големи промени си, въпреки че участва в тежък полуфинал за Купата на Италия във вторник, като напълно е възможно смяната на Войчех Шчесни с Матиа Перин да е единствената му промяна този уикенд.

Докато Аркадиуш Милик се завърна в игра със зрелищен стил, Мойс Кийн (коляно) ще отсъства отново този уикенд.  Този мач идва рано за полузащитника Фабио Мирети.

Въпреки че и Милик, и Кенан Йълдъз също се борят за избор, Федерико Киеза - който участва пряко в шест гола в Серия А срещу Милан - и Душан Влахович (10 гола от 12 мача в лигата през 2024 г.) са с шансове да започнат в предни позиции.

Междувременно експериментът на Милан с Рафаел Леао начело на атаката и Оливие Жиру на резервната скамейка даде обратен ефект при поражението в дербито в понеделник, така че последният - който вкара победния гол, когато тези тимове се срещнаха за последен път в Торино - трябва да се върне в стартовите 11 на Стефано Пиоли.

Отсъствието на Тео Ернандес, Давиде Калабрия и Фикайо Томори поради наказания ще наложи допълнителни промени в състава на "росонерите", като завръщането на Малик Тиау след наказание за един мач само леко успокоява кризата в отбраната.

Симон Кяер и Пиер Калулу все още са извън терените поради контузия, така че Тиау трябва да си партнира с Матео Габия в сърцето на защитната четворка на Милан, а Алесандро Флоренци ще заеме едно от свободните места на краен бек.

В последните шест мача от Серия А между Ювентус и Милан само веднъж и двата тима са отбелязали гол. В събота се очертава още един равностоен мач, с малко попадения, но тъй като гостите трябва да изградят импровизирана защита, напълно е възможно техните домакини да се възползват от това и да намалят разликата до второто място.

Прогноза: Ювентус – Милан 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Менян
   
Муса
Тиав
Габия
Флоренци
Адли
Рейндерс
Пулишич
Лофтъс - Чийк
Леао
Жиру
Влахович
Киеза
Костич
Рабио
Локатели
Маккени
Камбиасо
Данило
Бремер
Гати
   
Шчесни
 
Ювентус (Масимилиано Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Милан 1:0

  Сподели
157