Милан ще прегази Хелас Верона


Н. Гавазов

Милан ще прегази Хелас Верона

Хелас Верона - Милан

Стадион: "Бендегоди", Верони

Дата: 17.03.2024 г.

Час: 16:00 ч.

Съдия: Маурицио Мариани

Милан ще гостува на Хелас Верона в неделя в мач от 29-ти кръг на Серия А.

Хелас Верона се намира на 15-о място с 26 точки – само на две от опасната зона. Последният двубой на "джалоблу" бе на гости на конкурента Лече, където гол на Михаел Фолоруншо през първото полувреме се оказа достатъчен за успеха на веронци в двубой за шест точки. Впрочем, този успех идва и на фона на победа над Сасуоло по-рано, така че хората на Марко Барони имат нужното настроение.

Осигурявайки едва втората си победа в осем европейски мача като гост, Милан елиминира Славия Прага от Лига Европа в четвъртък вечерта, с победа с 3:1 на "Еден Арена", завършвайки категорична победа с общ резултат 7-3.

Сега обаче Милан трябва бързо да възобнови вътрешните си задължения. След като се наложи над Емполи миналия уикенд, когато Пулишич вкара единствения гол на "Сан Сиро", отборът на Стефано Пиоли се изкачи над Ювентус в класирането, за да заеме второ място след безапелационния лидер Интер Милано. Скудетото със сигурност е недостъпно, тъй като те изостават от Интер с около 16 точки, но претенцията за второ място би представлявала похвална кампания след разочарованията от миналия сезон.

Само градските съперници на Милан са събрали повече точки и са вкарали повече голове от декември насам, а подобрените показатели като гост помогнаха на хората на Пиоли да изпреварят Юве, който не е във форма.

И Рафаел Леао, и Алесандро Флоренци се завръщат от наказания за един мач този уикенд, но вратарят на Милан Майк Мейнян може да пропусне поради контузия в коляното, която го принуди да напусне в средата на седмицата; Марко Спортиело ще го замести, ако е необходимо.

Томазо Побега все още е извън терена, но колегите му полузащитници Исмаел Бенасер и Тияни Рейндерс могат да бъдат върнати в стартовите 11 на "росонерите".

Междувременно халфът Михаел Фолоруншо участва в три от последните четири гола на "джалоблу" и той отново ще се свърже с нидерландския нападател Тиджани Нослин.

Павел Давидович може да се завърне в задната четворка на домакините, след като изтърпя наказание, но френският нападател Томас Анри вече е наказан след червения си картон в Лече.

"Росонерите" спечелиха четири от последните си пет мача като гост в Серия А, отбелязвайки средно по 2.4 гола в този процес. Отделно, миланци взеха максимален брой точки при последните си четири гостувания на стадион "Бентегоди", а това ни дава основание да очакваме нова тяхна победа в неделя.

Прогноза: Хелас Верона – Милан 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Спортиело
   
Флоренци
Томори
Тиав
Ернандес
Бенасер
Рейндерс
Пулишич
Лофтъс - Чийк
Леао
Жиру
Нослин
Лазович
Фолоруншо
Суслов
Сердар
Дуда
Кабал
Давидович
Маняни
Чачуа
   
Монтипо
 
Хелас Верона (Марко Барони)

Обоснована прогноза: Хелас Верона - Милан 0:2

  Сподели
125