Фиорентина - Ювентус: Без победител


Н. Гавазов

Фиорентина - Ювентус: Без победител

Фиорентина - Ювентус

Стадион: "Артемио Франки", Флоренция

Дата: 05.11.2023 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Даниеле Чифи

След серия от пет мача без загуба, включваща четири победи, Фиорентина загуби последните си два мача в лигата, без да отбележат гол, което не предвещава нищо добро, като се има предвид прочутата дефанзивна дисциплина на Юве.

Поражението от тосканския съперник Емполи може би бе последвано от незабавен отговор в Лигата на Конференциите, където хората на Винченцо Италиано победиха Чукарички с 6:0 няколко дни по-късно, но късна дузпа на Чиро Имобиле ги остави с празни ръце на Стадио "Олимпико" в понеделник вечер.

След като бяха изпреварени от Лацио, сега те са изправени пред нов тежък тест този уикенд, след който изходът от обратния мач срещу Чукарички в четвъртък може да се окаже ключов за техните надежди за напредък в Европа.

Юве ще влезе в този мач с много по-добро настроение, след като запази петата си поредна суха мрежа в лигата миналия уикенд.

Влезлият като резерва Андреа Камбиасо откри резултата при минималната победа с 1:0 над Хелас Верона миналата събота в мач, в който "бианконерите" отправиха цели 30 изстрела. Хората на Масимилиано Алегри се изкачиха на второ място в таблицата на лигата след серия от четири победи и равенство в последните пет мача, нито едно от които не осигури три или повече гола. Интересен факт е, че торинци събраха 23 точки до момента, а това е най-доброто им представяне в първите десет мача от шампионския сезон 2019/20.

Фиорентина ще бъде без двамата си десни защитници, тъй като италианският национал до 21 г. Майкъл Кайоде наскоро се присъедини към дългосрочно отсъстващия Додо в лазарета на наскоро открития тренировъчен център "Виола Парк". Обикновено играещ като ляв бек, Фабиано Паризи вероятно ще застане на противоположния фланг. Нико Гонсалес вече отбеляза пет гола в девет мача от лигата досега този сезон и вероятно ще застане до своя сънародник Лукас Белтран в предни позиции.

След скорошни проблеми с контузии, Федерико Киеза (26 гола в 137 мача за Фиорентина) може да партнира на Душан Влахович (44 в 98) за Ювентус в неделя, когато двамата застанат срещу своя бивш отбор. Ако Киеза попадне в титулярните 11 за сметка на Мойс Кийн, двамата ще се стремят най-накрая да сложат край на сушата срещу Виола: нито един от тях не е допринесъл пряко за нито един гол срещу флорентинци, откакто напуснаха Тоскана.  

Плановете на Макс Алегри отново са възпрепятствани от отсъствия, тъй като гостите все още са без отбранителното дуо Данило и Алекс Сандро, а бековете Тим Уеа и Матиа Де Шилио също пропускат поради контузия.

Ювентус може да е победил Фиорентина не по-малко от 80 пъти в Серия А до момента - в сравнение със само 35 победи за Виола - но преди сблъсъка тази седмица между тези исторически съперници, Юве спечели само два пъти в последните шест срещи на тимовете в лигата.

Отборите имат победа, равенство и загуба в предишните три сблъсъка.

Нито един от последните седем двубоя между Фиорентина и Ювентус не дойде с три или повече гола.

Ювентус е с 35 победи, 18 равенства и само 10 поражения в последните 63 срещи с Фиорентина.

Очаква се напрегната битка, тъй като домакинският отбор, който предпочита да атакува - но напоследък му липсва острота - се среща с гостуващ отбор, който цени дефанзивната игра преди всичко. Няма съмнение, че ни очаква горещ мач - на терена и на трибуните, които ще "приветстват" бившите си звезди Киеза и Влахович, но за съжаление, едва ли ще видим много голове.

Прогноза: Фиорентина - Ювентус 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макси Алегри)
 
Шчесни
   
Гати
Бремер
Ругани
Макккени
Мирети
Локатели
Рабио
Камбиасо
Киеза
Влахович
Белтран
Иконе
Бонавентура
Гонсалес
Артур
Дънкан
Бираги
Куарта
Миленкович
Париси
   
Тарачано
 
Фиорентина (Винченцо Италиано)

Обоснована прогноза: Фиорентина - Ювентус 0:0

  Сподели
246