Интер ще повтори постижение от 1966 г.


Н. Гавазов

 Интер ще повтори постижение от 1966 г.

Интер - Фиорентина

Стадион: "Джузепе Меаца", Милано

Дата: 03.09.2023 г.

Час: 19:30 ч.

Съдия: Матео Маркети

Интер ще се опита да запази перфектния си старт на сезон 2023/24, когато приеме Фиорентина в неделя вечер в мач от третия кръг на Серия А.

"Нерадзурите" нямаха никакви проблеми срещу Монца и Каляри, като постигнаха две победи с по 2:0. Прави впечатление, че Лаутаро Мартинес оформи дубъл в дербито на Ломбардия, а след това аржентинецът се разписа и при пътуването до Сардиния. Така хората на Симоне Индзаги са единствените, които опазиха суха вратата си, но по-интересното е, че Интер е изправен пред повторение на постижение от 1966 година – именно тогава "нрадзурите" започнаха кампанията си с три последователни победи.

Фиорентина стартира с гръмка победа от 4:1 на гости на Дженоа, като тосканци се смилиха над съперника си през последния половин час. Вероятно това заблуди "виолетовите" при домакинството на Лече, но 2:2 срещу аутсайдера у дома е разочароващо. От друга страна срещата с "вълците" дойде веднага след двубоя с Рапид от Лигата на Конференциите, така че загубата на ритъм и физическа активност след почивката вероятно се дължи и на сблъсъка с австрийците.

Франческо Ачерби е недостъпен заради контузия. Предполага се, че Индзаги ще даде на Давиде Фратези първо титулярно място. Новите момчета Марко Арнаутович, Хуан Куадрадо и Ян Бисек може да трябва да се задоволят с място на пейката, тъй като Индзаги дава приоритет на приемствеността.

Джонатан Иконе , Гаетано Кастровили и Антонин Барак от Фиорентина може да пропуснат поради контузия, като Абделхамид Сабири също е под съмнение. Новото попълнение Макси Лопес, който замени Софиян Амрабат, вероятно ще започне като титуляр.

И двата тима започнаха добре сезона, така че можем да очакваме интересен двубой. Напомняме, че през април Фиорентина победи Интер с 4:3 тук. От друга страна днешният двубой идва три дни след реванша на "виолетовите" с Рапид. Дали това отново няма да повлияе на физическата форма на тосканци?

Нашите предположения са, че Интер ще спечели срещата. Тимът на домакините изглежда по-организиран, освен това гъстата програма ще повлияе на "виолетовите". Това означава, че тази вечер Интер ще повтори постижението си от 1966 година, когато започна кампанията с три поредни победи.

Прогноза: Интер – Фиорентина 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Фиорентина (Винченцо Италиано)
 
Терачано
   
Додо
Миленкович
Раниери
Бираги
Дънкан
Артур
Гонзалес
Бонавентура
Куаме
Нзола
Мартинес
Тюрам
Димарко
Фратези
Чалханоглу
Барела
Дъмфрис
Бастони
Де Врий
Дармиан
   
Зомер
 
Интер (Симоне Индзаги)

Обоснована прогноза: Интер - Фиорентина 2:1

  Сподели
360