Анонс на 26-ти кръг на Серия А- срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 26-ти кръг на Серия А- срещите в неделя

Фиорентина – Аталанта

Фиорентина е на 8-мо място, с 39 точки, с три по-малко от 6-я Лацио. Като цяло "виолетовите" са нестабилни и не успяват да наложат успешна серия за дълъг период от време. Например, в средата на януари те победиха Дженоа с 6:0, но последва равенство с аутсайдера Каляри, тежка домакинска загуба от Лацио и едва в миналия кръг тосканци стигнаха до победата – на гости на Специя.

Аталанта заема пето място с 44 точки, с три по-малко от Ювентус и добрата новина е, че бергамци имат два мача в резерв. Иначе хората на Джанпиеро Гасперини преминават през труден период, след като записаха 4 мача без победа и общо пет във всички турнири, с две загуби в този период – домакински срещу Каляри в Серия А и от Фиорентина за Купата. Краят на лошия период дойде в средата на седмицата при домакинството на Олимпиакос в Лига Европа, но крайно неубедително – успех с 2:1.

И двата тима с нестабилни, за това препоръката ни е за троен знак.

Прогноза: Фиорентина – Аталанта 1:1

 

Венеция – Дженоа

Това е мач между два отбора, борещи се за оцеляването си. В интерес на истината никой не е очаквал, че Венеция ще има 21 точки на този етап от сезона и реални шансове да остане в елита. Завинаги в паметта на местните фенове ще остане победата над Рома или равенството с Ювентус. Що се касае до днешната среща, хората на Паоло Санети влизат в нея след серия от десет мача без победа и с успех едва в миналия кръг, при това на гости на Торино. Трябва обаче да сме справедливи – лошият период включваше срещи с Наполи, Интер (два мача), Милан, Лацио, Ювентус и Аталанта. В момента Венеция е с 21 точки, колкото има и 17-я Каляри и много близо дори до 14-я Сампдория, която е провела два мача в повече.

Дженоа изглежда много безнадеждно. Авантюрата с Андрей Шевченко се отрази зле, но няма никакво подобрение и при новия старши-треньор Александер Блесин. Да, "грифоните" започнаха малко по-добре да се бранят, но продължават да не могат да създават положения и да ги реализират. Степента на безнадеждност пролича в миналия кръг, когато лигурци приеха конкурента си и последния в класирането Салернитана. Резултатът 1:1 може би бе достатъчен, за да се убедят феновете, че Дженоа няма как да се спаси, още повече, че спасителният бряг се отдалечи на 6 точки.

Логиката е да се доверим на Венеция, чиито футболисти играят сърцато и изглеждат по-стабилно от съперника си.

Прогноза: Венеция – Дженоа 2:1

 

Удинезе – Лацио

Удинезе е с две победи от 11 мача, а в миналия кръг фриулци катастрофираха на гости на Верона. Така тимът се смъкна на 16-то място, на три пункта от опасната зона, което означава, че колективът на Габриеле Джофи е замесен в битката за оцеляване. Добрата новина е, че тимът от Удине има два мача в резерв спрямо конкурентите.

Лацио преминава през добър период в Серия А, след като допусна само една загуба в последните си пет двубоя, с три победи в този период. А и поражението бе на гости на Интер, който трябваше да положи неимоверни усилия, за да повали съперника си. В момента "орлите" са шести, на 5 точки от четвъртия Ювентус, но с мач в запас, което на практика означава, че столичани са замесени в битката за място в Шампионска лига.

Гостите са фаворити и логиката е да им се доверим.

Прогноза: Удинезе – Лацио 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
695