Фиорентина – Ювентус: Дербито на кръга ще завърши без победител


Н. Гавазов

 Фиорентина – Ювентус: Дербито на кръга ще завърши без победител

Фиорентина - Ювентус
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 15.01.2017г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Фиорентина посреща Ювентус на "Стадио Артемио Франки" в дербито на 20-я кръг на Серия А. За домакините надеждите относно местатата даващи право на евроучастие започват да избледняват след слабата първа половина на кампанията, докато при шампионите защитата на Скудето на този етап върви добре.

"Виолетовите" нямат успях в първенството във вече 3 мача и единственото утешение е продължаването напред за Купата на Италия, където ги очаква на четвъртфинала Наполи. Фиорентина в момента се намира в средата на таблицата и изостава на 9 точки от 5-я Милан, което означава, че отборът се нуждае от поредица от победи, за да се приближи към Топ 5. В състава на домакините няма кадрови проблеми и единствено под въпрос са Астори и Борха Валеро. За Калинич се появиха слухове, че може да бъде трансфериран в Китай, но засега няма потвърждение на това и се очаква да води атаката заедно с Иличич и Бернадеши.

Ювентус изглежда не се е повлиял от загубата в Суперкупата на Италия от Милан, тъй като календарната година за шампионите започна с две поредни победи. Торинският гранд също имаше двубой за Купата на Италия срещу Аталанта и продължаването напред в турнира не дойде много спокойно, но и на част от титулярите им беше дадена почивка. Защитата на "Старата дама" е все още така проблемна, тъй като Дани Алавеш е контузен, Лихтщайнер наказан, Бенатиа с националния тим на Мароко, а Алекс Сандро не е напълно възстановен. Лемина също няма да е на разположение на Алегри, но специалистът има достатъчно опции в центъра на терена и ще започне най-вероятно с Кедира, Маркизио и Стураро.

Много колеблив изглежда в представянето си Фиорентина, докато Ювентус държи стабилна игра и 3-те точки за торинския гранд не изглеждат толкова трудни за спечелване. Въпреки това, шампионите вече показаха, че изпитват затруднения в гостувания на силни домакини, а "виолетовите" няма какво да губят и ще излязат в срещата без напрежение с ясното съзнание, че и хиксът е успех.

Прогноза: Фиорентина - Ювентус 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

12 декември Фиорентина - Сасуоло 2:1 (Серия А)
15 декември Дженоа - Фиорентина 1:0 (Серия А)
18 декември Лацио - Фиорентина 3:1 (Серия А)
22 декември Фиорентина - Наполи 3:3 (Серия А)
11 януари Фиорентина - Киево 1:0 (Купа на Италия)

Ювентус:

11 декември Торино - Ювентус 1:3 (Серия А)
17 декември Ювентус - Рома 1:0 (Серия А)
23 декември Ювентус - Милан 1:1 - 3:4 след дузпи (Суперкупа на Италия)
08 януари Ювентус - Болоня 3:0 (Серия А)
11 януари Ювентус - Аталанта 3:2 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Ювентус

168 срещи
33 победи за Фиорентина
54 равенства
81 победи за Ювентус
Голова Разлика: 288:176 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
225