Енрике: Не бяхме надиграни в двата мача


Н. Гавазов

Енрике: Не бяхме надиграни в двата мача

Старши-треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике коментира загубата с 1:0 от Борусия Дортмунд в мач – реванш от 1/2-финалите на Шампионска лига и отпадането от турнира.

"Ако трябва да съм честен, смятам, че заслужавахме да спечелим. Отправихме 31 удара, уцелихме и 4 греди. Всъщност в двата мача имахме общо шест греди, но така и не отбелязахме гол. Понякога футболът е несправедлив. Поздравления за Дортмунд, те са страхотен отбор. Дано спечелят на финала. В момента надделява чувството на тъга, не мога да го кажа по друг начин. Не бяхме надиграни в двата мача. Футболът понякога е странна и несправедлива игра. Отправихме 31 удара, но не успяхме да отбележим, а мачове се печелят с голове, не с удари в гредите.

Доволен съм от това, което видях от моя отбор. Играчите дадоха всичко от себе си. Феновете също бяха невероятни. Дано това обединение продължи и занапред. Искам футболистите винаги да изпотяват докрай фланелките. Хареса ми играта ни през първите полувремена и в двата мача. Отборът направи това, което исках от него. Хареса ми духът ни. Разбира се, има неща, които трябва да подобрим и това ще е целта ни за следващия сезон. Ако има нещо, от което да се оплача е, че късметът не бе на наша страна.

По принцип не говоря с играчите след мач, но днес направих изключение. Говорих с всеки от тях индивидуално. Важно е да знаят как да побеждават, но също и как да губят. Все пак те са пример и за децата", заяви Енрике.

  Сподели
109