Ман Юнайтед катастрофира на „Селхърст Парк”


Н. Гавазов

Ман Юнайтед катастрофира на „Селхърст Парк”

Кристъл Палас в доминиращ стил победи Манчестър Юнайтед с 4-0.

След равенството 1:1 срещу Фулъм, Еберечи Езе се завърна в титулярния състав на "орлите", заменяйки Джордан Аю.

„Червените дяволи” бяха без Хари Магуайър и Бруно Фернандеш поради контузия, като те бяха заменени с Джони Еванс и Мейсън Маунт.

Домакините от „Селхърст Парк” се нуждаеха само от един момент, за да открият резултата. Това се случи в 12-ата минута, когато Майкъл Олисе получи топката от аут дълбоко в полето, достигна свободно до наказателното поле и едва навлизайки в наказателното поле, уцели долния ъгъл на вратата - 1:0.

10 минути по-късно Олисе за малко да вкара дубъл, но ударът на Майкъл извън наказателното поле попадна в неговия съотборник Жан-Филип Матета.

Юнайтед не показа нищо напред до 27-ата минута, когато Расмус Хьойлунд избута Дийн Хендерсън и помогна на топката да влезе във вратата, но голът не беше зачетен заради атака срещу вратаря.

"Дяволите" нямаха други шансове през първото полувреме, но "орлите" продължиха да атакуват и вкараха втори гол в 40-ата минута. Матета се измъкна лесно на Евънс, нахлу в наказателното поле отляво и уцели близкия ъгъл на вратата на Андре Онана - 2:0.

В началото на второто полувреме гостите отправиха точен удар към Хендерсън за първи път в мача, а в 53-ата минута Каземиро дори прати топката в мрежата, но голът му бе отменен заради засада.

Юнайтед се активизира след почивката, но допусна трети гол в 58-ата минута. Адам Уортън хвърли топката в наказателното поле, а Диого Далот, опитвайки се да спре Йоаким Андерсен, пусна отличен пас във вратарското към Тайрийк Мичъл - 3:0.

В 66-ата минута Каземиро изгуби абсурдно топката край основната линия, а Даниел Муньос моментално се върна при удара на Олисе - 4:0.

До края на мача "дяволите" на практика нямаха възможности за престижен гол, но на няколко пъти можеха да допуснат пети. Още в добавеното време топката срещна гредата след удар на Одсон Едуар.

Юнайтед изигра просто ужасен мач и такова слабо представяне не може да се обясни само с контузии. „Дяволите” вече са под Челси в таблицата на Висшата лига.

  Сподели
447