Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата


Н. Атанасов

Анонс на 25-ти кръг на Бундеслигата

Щутгарт – Унион Берлин
Дата: 08.03.2024 г.
Час: 21:30

Отлично представящият се отбор на Щутгарт направи нова решителна крачка към групите на Шампионската лига. В предишния кръг "швабите“ записаха пета победа за последните си шест мача в първенството. Този път хората на Себастиан Хьонес се наложиха с 3:2 на гости на Волфсбург. Южняците продължават да са 3-ти, като са с 50 точки. Нартей и Загаду са с травми за домакините.

Серията от четири последователни двубоя на Унион Берлин без поражение приключи преди седмица, когато "железните“ отстъпиха с 0:2 у дома от Борусия Дортмунд. Загубата остави селекцията на Ненад Биелица с 25 точки, а столичани са 14-ти в подреждането.

Прогноза: Щутгарт – Унион Берлин 2:1


Аугсбург – Хайденхайм
Дата: 09.03.2024 г.
Час: 16:30

Аугсбург записа най-изразителната си победа до момента, след като в предишния кръг баварците размазаха с 6:0 като гости последния Дармщад. Така възпитаниците на Енрико Маасен вече имат 29 точки и са 10-ти в подреждането.

Дебютантът в Бундеслигата Хайденхайм има само една победа за последните си осем мача от първенството. В предишния кръг тимът от едноименния град допусна втора поредна домакинска загуба и вече е без успех пред собствена публика в четири поредни домакинства. Този път Хайденхайм отстъпи от Айнтрахт с 1:2, като се свлече на 11-ото място в класирането и е с 28 пункта.

Прогноза: Аугсбург – Хайденхайм 2:2


Борусия Мьонхенгладбах – Кьолн
Дата: 09.03.2024 г.
Час: 16:30

Борусия Мьонхенгладбах продължава да се представя много посредствено далеч от дома и до момента вестфалци имат само един успех в гостуване. В предишния кръг "жребчетата“ завършиха 1:1 на гости на борещия се за оцеляване отбор на Майнц 05. Селекцията на Херардо Сеоане има 26 точки и е на 12-та позиция в таблицата.

Кьолн загуби за втори пореден път пред собствена публика, като сега това се случи срещу лидера Байер Леверкузен за крайното 0:2. "Козлите“ са под чертата и заемат 16-то място, което засега ги изпраща на бараж за оставане в елитната дивизия.

Прогноза: Борусия Мьнхенгладбах – Кьолн 1:1


РБ Лайпциг – Дармщад
Дата: 09.03.2024 г.
Час: 16:30

РБ Лайпциг се върна бързо на победния път и преди седмица "червените бикове“ записаха 13-ти успех до момента, надигравайки с 4:1 като гости състава на Бохум. Така играчите на Марко Розе имат 43 точки и са 5-ти в класирането, като продължават борбата за Борусия Дортмунд за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига наесен. През седмицата Лайпциг отпадна на 1/8-финалите в най-престижния турнир, след като беше елиминиран от най-успешния отбор в надпреварата – Реал Мадрид.

Новакът Дармщад е без победа вече в 17 поредни мача и по всичко личи, че едва ли "лилиите“ ще успеят да се спасят от изпадане. В момента отборът от едноименния град е на последното 18-то място и има 13 пункта. В предишния кръг Дармщад беше унизен с 0:6 у дома от Аугсбург.

Прогноза: РБ Лайпциг – Дармщад 5:0


Вердер Бремен – Борусия Дортмунд
Дата: 09.03.2024 г.
Час: 19:30

След три поредни победи далеч от дома този път отборът на Вердер допусна поражение при визитата си на Хофенхайм за крайното 1:2. Загубата остави "бременските музиканти“ с 30 точки, като хората на Оле Вернер са 8-ми в таблицата. Контузени за северняците са Фридъл, Хансен, Опиц, Пайпер, Щарк и Велкович, а Деман е наказан.

След изненадващото поражение у дома от Хофенхайм Борусия Дортмунд успя да се върне бързо обратно на победния път и преди седмица BVB срази с 2:0 като гост Унион Берлин. Така "жълто-черните“ успяват да удържат заеманото 4-то място, като са с 44 пункта, но само с точка аванс пред РБ Лайпциг. Алер и Кобел са с травми за вестфалци.

Прогноза: Вердер Бремен 2:3


Бохум – Фрайбург
Дата: 10.03.2024 г.
Час: 16:30

Бохум инкасира втора поредна тежка загуба в Бундеслигата. Този път рурци паднаха с 1:4 у дома от РБ Лайпциг. "Сините“ остават с 25 точки, като в момента са 15-ти в подреждането.

Фрайбург няма победа вече в шест последователни кръга и участието на тима в европейските клубни турнир наесен е поставено под въпрос. Въпреки това, преди седмица южняците стигнаха до 2:2 у дома с Байерн Мюнхен в двубой, който премина през няколко обрата. Възпитаниците на Кристиан Щрайх са 9-ти и са с 30 точки, като са на седем пункта от Топ 6.

Прогноза: Бохум – Фрайбург 1:2


Айнтрахт Франкфурт – Хофенхайм
Дата: 10.03.2024 г.
Час: 18:30

След три поредни равенства и общо четири последователни мача без успех в първенството Айнтрахт стигна до успех, след като преди седмица "орлите“ сразиха с 2:1 като гости добре представящия се дебютант Хайденхайм. Играчите на Дино Топмьолер запазват 6-ото място в подреждането, което би им гарантирало участие в Европа несен, като са с 37 точки.

Хофенхайм се посъвзе и "сините“ вече са в серия от две поредни победи, която отново доближи състава от Зинсхайм до местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири наесен. В предишния кръг хората на Пелегрино Матарацо сразиха с 2:1 у дома Вердер. Хофе вече е на 7-мо място, като е с четири точки по-малко от предстоящия съперник.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт – Хофенхайм 2:2


Байер Леверкузен – Волфсбург
Дата: 10.03.2024 г.
Час: 20:30

Байер Леверкузен записа 20-ти успех до момента, като "аспирините“ са непобедни и подобряват рекорди. Преди седмица играчите на Чаби Алонсо направиха нова крачка към първа титла в клубната история, надигравайки с 2:0 като гости Кьолн. Така Леверкузен продължава да е едноличен водач и да удържа първото място, като има 57 точки, което вече е с цели 10 пункта повече спрямо Байерн Мюнхен. Артур и Бонифас са с травми, а Фримпонг е наказан.

Волфсбург няма победа вече в девет последователни кръга, като "вълците“ все още не са печелили през настоящата 2024 г. Преди седмица Волфсбург падна с 2:3 у дома от Щутгарт, като остава с 25 точки и е 13-ти в колоната. Мале е наказан.

Прогноза: Байер Леверкузен – Волфсбург 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
220