ЦСКА ще постигне минимална победа срещу Ботев Враца


FUTBOL-TV

ЦСКА ще постигне минимална победа срещу Ботев Враца

ЦСКА - Ботев Враца
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 18.02.2024 г.
Час: 17:45


ЦСКА приема Ботев Враца на националния стадион в първи официален мач и за двата тима за тази календарна година. "Армейците" влизат в ролята на фаворити, въпреки скептицизма на голяма част от феновете на отбора. Все пак, трябва да се има предвид, че и двата тима са играли само контроли в последните близо два месеца и не се намират в оптимална форма. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за минимален домакински успех - знак 1.

ЦСКА за първи път ще посрещнат съперник на националния стадион "Васил Левски" след преместването от "Българска армия" заради предстоящата реконструкция на клубното съоръжение

Седмици преди подновяването на първенството треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро на практика бе наясно със стартовия състав, на който ще заложи. Разбира се, всичко това го прави за пореден път доста предвидим за съперника.

Припомняме, че наказани за сблъсъка са двама от основните футболисти на ЦСКА - вратарят Густаво Бусато и халфът Марселино Кареасо. Те получиха петите си жълти картони от началото на кампанията в дербито срещу Лудогорец от последния есенен кръг (0:1) и ще трябва да изтърпят наказание от една среща.

Санкцията на колумбиеца отваря титулярно място за новото попълнение Улаус Скаршем, който се очаква да стартира отдясно на ромба в средата на терена. Норвежецът все още се адаптира към новата обстановка, но показа и някои добри неща по време на подготовката в Турция. Другият нов - Мартин Стойчев ще започне от пейката, но не е изключено да дебютира като резерва, ако се стигне до благоприятен резултат през второто полувреме.

Въпреки че не е в оптимална форма и показва едва около 50 процента от възможностите си, Фернандо Каранга ще стартира като титуляр за ЦСКА в неделя. Той ще бъде предпочетен от Ел Маестро за партньор на Матиас Фаетон в атаката на тима, най-вече заради продажбата на Майкъл Естрада в дните преди мача. Каранга започна едва преди около две седмици тренировки с "червените", след като се забави с включването си в подготовката заради документални проблеми.

Той се завърна с червения екип в контролата със Септември София, която реално се яви като генерална репетиция преди мача с Ботев Враца и успя да вкара два гола, които обаче впоследствие бяха отменени заради фаул в атака и засада. В този мач Каранга демонстрира, че не е загубил хищническия си инстинкт в наказателното поле, но все още не е в добра игрова форма. Това след мача отчете и Нестор Ел Маестро.

Междувременно от "Армията" разкриха, че ако не стане нещо извънредно, тримата норвежци - Джонатан Линдсет, Тобиас Хайнц и Улаус Скаршем, ще изграждат халфовата линия на тима срещу Ботев Враца или по-точно горната част на "ромба". Амос Юга ще бъде в най-долната му част, а това ще бъде и последен шанс за него да запази титулярното си място. Очаква се на тази позиция занапред да играе Марселино Кареасо, който както вече стана ясно - е наказан за първия кръг на пролетта.

Единствената дилема пред Нестор е свързана с ядрото на ариергарда и това кой ще бъде партньор на Християн Петров. Все пак доста по-вероятно е това да е Браян Кордоба за сметка на Енес Махмутович. Треньорът Нестор Ел Маестро вече призна, че капитанът Юрген Матей все още не е готов за пълноценно участие в срещата след дългото си възстановяване от контузия в коляното.

Под рамката в отсъствието на Бусато ще застане резервният вратар Евтимов. Крайни защитници ще са Турицов и Вион, а пред отбраната ще е Юга.

Ботев Враца победи дублиращия тим на ФК ЦСКА 1948 с 1:0 в последната си контролна среща преди подновяването на шампионата. Ласана Н'Диайе вкара единствения гол тогава, а и именно той се очертава като най-голяма опасност пред вратаря Димитър Евтимов. Иначе под въпрос за мача с ЦСКА са Стефан Велев, Марко Мажуга, Мартин Христов, Любомир Василев и Иван Нешков. И тримата не играха в последния спаринг по различни причини.

"Няма никакво значение кой какви шансове дава на нашия отбор. Ние трябва във всеки момент да се борим за онова, което ни интересува нас. Новите бяха приети добре. Започнаха да работят така, както искаме. Надявам се в най-скоро време да видим най-доброто от тях", заяви треньорът на Ботев Враца и любимец на феновете на ЦСКА - Христо Янев.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - БОТЕВ ВРАЦА 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
174