Сервет и Лудогорец ще запазят интригата за реванша в Разград


FUTBOL-TV

Сервет и Лудогорец ще запазят интригата за реванша в Разград

Сервет Женева - Лудогорец
Стадион: "Стад дьо Жонев", Ланси
Дата: 15.02.2024 г.
Час: 22:00


Сервет приема Лудогорец в първи мач от плейофите на Лигата на конференциите. В края на миналата календарна година, разградчани успяха да излязат от своята група, но сега имат нов сериозен тест. Сервет е добре познат у нас от мачовете си с ЦСКА в края на 90-те години. От тогава обаче мина доста време и нещата малко или много са се променили. Прогнозата на FTV и на Futbolbet за предстоящия двубой е за знак Х.

В събота Лудогорец завоюваха Суперкупата на България, след като се наложиха след изпълнение на дузпи срещу ФК ЦСКА 1948. Контузия на "Ивайло“ обаче получи звездата Бърнард Текпетей. Инцидентът се случи през второто полувреме, когато ганайският флангови нападател се приземи лошо на глезена си след шпагат на съперник. Наложи се да му бъде оказвана лекарска помощ. Въпреки че нещата не изглеждаха притеснителни, Текпетей веднага бе заменен.

Явно обаче травмата на крилото не е толкова лека, защото той пропусна вчерашното занимание на тима. А това поставя въпросителни пред треньора Георги Дерменджиев. В случай че не може да стартира от първата минута, вместо Текпетей ще играе Рик Джонатан. Опция със Спас Делев в титулярната единайсеторка е по-малко вероятна.

На разположение на Георги Дерменджиев за четвъртък ще е Клод Гонсалвеш. Той пропусна срещата за Суперкупата заради наказание. Отделно от това, португалецът лекуваше контузия по време на подготовката. Той обаче бе най-ползваният играч в състава през есента и няма да е никаква изненада, ако стартира вместо Педро Нареси в средата на терена. Там ще действа и полякът Якуб Пьотровски, а зад нападателя ще е Тодор Неделев. Говори се, че за Пьотровски е отказана оферта от страна на Галатасарай. Така играчът ще мисли за предстоящия мач.

Халфът на Лудогорец Иван Йорданов няма да вземе участие за първия сблъсък със Сервет. Националът продължава да лекува контузия и няма да успее да се възстанови навреме. Към Йорданов имаше интерес от други клубове, но тимът от Разград отказа да го трансферира. Вместо това те трансферираха Домоник Янков, който бе продаден на канадския Монреал.

Аут са и двама крайни защитници - капитанът Антон Недялков и германецът Марсел Хайстер. Двамата продължават да лекуват контузии. Те така и не взеха участие в контролите по време на зимната подготовка, като дори не са започнали тренировъчен процес. Трябва да се отбележи, че Недялков е картотекиран в УЕФА за срещите със Сервет, но по всичко личи, че няма да е на разположение на Георги Дерменджиев.

Такума Нишимура премина в швейцарския Сервет. Японският национал ще играе като преотстъпен до края на кампанията в съперника на Лудогорец. Играчът обаче вероятно няма да бъде картотекиран за мача.

Сервет Женева загуби мач от вътрешното първенство за първи път след близо 5 месеца. Сервет инкасира поражение от Ивердон с 1:2 като гост, а завърши срещата с 9 човека след 2 червени картона. Предишното поражение бе на 24 септември при гостуването на Люцерн също с този резултат. В този период Сервет инкасира две поражения в Европа – загуби от Рома и Славия Прага далеч от дома. В същото време обаче отборът постигна 12 победи и 7 ремита, като освен това победи и в две зимни контролни срещи.

 

ПРОГНОЗА: СЕРВЕТ - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
381