Лудогорец ще опита да направи нов силен мач в Европа


FUTBOL-TV

Лудогорец ще опита да направи нов силен мач в Европа

Спартак Търнава - Лудогорец
Стадион: "Антон Малатински", Търнава
Дата: 30.11.2023 г.
Час: 22:00


Лудогорец гостува в Словакия на Спартак Търнава в предпоследен мач за родния шампион от груповата фаза на Лига на конференциите. В шампионата разградчани не се представят толко добре, колкото им се иска, но в този турнир те са на точка от второто място и на три от лидерската позиция. Победата в Търнава изглежда задължителна, ако отборът на Георги Дерменджиев иска да продължи напред и да премине групите. А и срещу тях застава отборът, който е на полседно място с едва една спечелена точка. Разбира се, това далеч не означава, че Спартак Търнава няма да играе за честта си. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 2.

Българският национал Спас Делев не замина с Лудогорец за Словакия. Родният национал е болен и няма да може да вземе участие в срещата. Новината е доста неприятна за треньорския щаб, тъй като Делев е доста често използван играч, а и се намира в добра форма. Аут за срещата в Търнава са още трайно контузените Марсел Хайстер, Иван Йорданов и Диниш Алмейда.

Капитанът на Лудогорец - Антон Недялков ще стартира като титуляр срещу Спартак Търнава в предстоящия мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. Защитникът пропусна последните две срещи на разградчани - победата над Балкан Ботевград с 4:0 за Купата на България и поражението от Славия с 2:3. Причината бе, че Недялков страдаше от травма, която получи по време на лагера на националния отбор. 30-годишният футболист игра при равенството с Унгария (2:2), но след това пропусна визитата на Сърбия (2:2) в Лесковац. Бранителят бе в групата на Лудогорец за мачовете с Балкан и Славия, но остана като неизползвана резерва, тъй като Георги Дерменджиев не искаше да го рискува.

"Мисля, че сме готови за мача със Спартак. Ще ни чака тежък двубой, който няма да има нищо общо с първия. Мисля, че момчетата ще направят всичко възможно да спечелим в Търнава. Лудогорец знае, че трябва да излиза всеки мач за победа. Ако гледаме последните два мача в Европа, мисля, че имаме шанс да сме на едно от двете първи места“, заяви техническият директор на Лудогорец - Козмин Моци преди заминаването на отбора за Словакия.

Съперникът на Лудогорец в груповата фаза на Лигата на конференциите - Спартак Търнава, очаква с нетърпения двубоя между двата тима в четвъртък.

"В момента при статичните положения се справяме добре. Фокусираме се върху тях и тренираме много преди мачовете. Работим старателно и може би затова ни помагат. Със сигурност предстоящият двубой с Лудогорец ще бъде по-различен от първия. Очаквам с нетърпение да усетя атмосферата от пълния стадион. Искаме да победим, защото до момента разочаровахме с резултатите в групата. Мисля, че вече сме малко по-опитни в Европа и може да използваме това срещу Лудогорец", заяви помощник-треньорът на Спартак Търнава - Мариан Ходилук.

 

ПРОГНОЗА: СПАРТАК ТЪРНАВА - ЛУДОГОРЕЦ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
355