Черно море ще опита да задълбочи кризата в ЦСКА


FUTBOL-TV

Черно море ще опита да задълбочи кризата в ЦСКА

ЦСКА - Черно море
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 26.08.2023 г.
Час: 21:15


ЦСКА приема Черно море "Армията" в интересен мач от програмата на 7-ия кръг в родния шампионат. Двубоят противопоставя "армейците", които не са в много добра форма и "моряците", при които положението е точно обратното. Хората на Илиан Илиев дори са първи в класирането, а само преди седмица се разправиха с шампиона Лудогорец, побеждавайки го във Варна. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Марселино Кареасо и Юрген Матай подновиха тренировки с ЦСКА. Кареасо се готвеше наравно със съотборниците си днес, но няма да играе в предстоящото домакинство на Черно море, тъй като от треньорския щаб не възнамеряват да рискуват и да форсират връщането му в игра, след като полузащитникът пропусна последните три мача на "червените" заради травма. Централният бранител Матай, който се възстановява от операция на коляното, пък поднови занимания с бегови упражнения. Той се възстановява по план и се очаква да бъде на разположение чак в началото на 2024 г.

Амос Юга, който не е играл от месец заради контузия, също вече е възстановен и е близо до завръщане на терена, но е малко вероятно старши треньорът Нестор Ел Маестро да го пусне още срещу Черно море. Самият треньор е много доволен от показаното от колумбийския нападател Майкъл Естрада по време на последните тренировки. Естрада пристигна на "Българска армия" от мексиканския Толука в началото на юли, но беше много изостанал с подготовката. Еквадорецът обаче наваксва и подобрява формата си с всяка една сесия и наставникът на "червените" е уверен, че футболистът ще бъде много полезен на отбора до края на сезона.

Като цяло в състава на ЦСКА не се очакват много промени. Нестор Ел Маестро не обича да прави ротации, което го прави силно предвидим за съперника. Така в 11-ката на "армейците" се очаква най-много една или две промени, в сравнение с успеха над Ботев Враца.

Илиан Илиев вероятно няма да разчита на един от основните си играчи. Бразилският нападател на варненци - Матеус Машадо почти сигурно ще остане извън групата за мача, тъй като пред трансфер в Бенфика. В първите 5 кръга на първенството нападателят бе неизменно в стартовата единайсеторка на Илиан Илиев и се отблагодари на треньора с четири гола. Той се разписа два пъти на старта при 3:3 срещу Арда в Кърджали. А след това опъна също два пъти мрежата на Славия за разгромния успех с 5:1 в столицата.

Скаути на португалския гранд са следели под лупа изявите на 20-годишния бразилец. И селекционният щаб е преценил да го привлече. Плановете са първоначално Машадо да играе за дублиращия тим, след което, ако продължи да се развива със същите темпове, да заиграе в първия. Вторият състав на Бенфика играе във второто ниво на местния футбол. След два кръга активът е една победа и едно равенство.

Други сериозно промени не се очакват и Илиан Илиев ще може да разчита на най-добрите си футболисти в опита да затвърди лидерската позиция в първенството.

"Поздравявам играчите, че изиграхме мача с Лудогорец с повече акъл и по-малко сърце. Дано с тази победа да получим повече увереност и следващите ни домакински мачове. На “Армията" следващия мач ще е тежко, както винаги. Готвим се да покажем добра игра", каза Илиев.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЧЕРНО МОРЕ 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
462