Анонс на 29-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 29-ти кръг от Висшата лига

Бърнли - Брентфорд 
Стадион: Търф Моор 
Дата: 16.03.2024 г. 
Час: 17:00 ч.

Бърнли допусна късно от Уест Хем за равенство последния уикенд в среща, от която изглеждаше сякаш ще вземе големи три точки за да помогне на позицията си близо до дъното. Все пак обаче тимът прекрати поредицата от 4 загуби.

Брентфорд също допусна късно за да загуби с 2:1 от претендента Арсенал, който и оглави класирането. "Пчеличките" вече нямат победа в пет мача, от които загубиха 4. Проблемите с контузии продължават. Регилон е под въпрос заедно с Норгард, а аут са Мбеумо, Пинок, Шаде, Хики, Мий, Дасилва и Хенри.

При домакините с проблеми са Рамзи, Фостър, Бейер, Колеошо и Редмънд.

Бърнли допусна по най-малко 2 гола в 7 поредни кръга. Брентфорд пък допусна по най-малко 2 пъти в 10 от последните 12 кръга. С 9 загуби от 10 гостувания Брентфорд не изглежда в добра позиция.

Прогноза: Бърнли - Брентфорд 2:1

 

Лутън - Нотингам Форест 
Стадион: Кениуърт Роуд 
Дата: 16.03.2024 г.
Час: 17:00 ч.

Лутън поведе с 3 гола до почивката срещу Борнемут през седмицата и изглеждаше, че ще победи лесно, само за да допусне 4 пъти след това и да загуби. Сега "Шапкарите" нямат победа в шест кръга преди този директен спор за оцеляване.

Форест е само 3 точки над Лутън и 18-ата позиция. Този отбор загуби 3 срещи поред и със сигурност е отдъхнал с успокоение след последния мач на противника, който ще се надява да надиграе. Предпоставките са добри след като само Таварес е контузен и под въпрос са Айна, Рейна и Монтиел.

При домакините с проблеми са Локиър, Накамба, Потс, Бел, Джонсън, Андерсен, Браун, Локонга, Ошо и Адебайо, почти цял отбор. Това може би обяснява и 5-те загуби в 6-те последни кръга.

Форест пък има най-слабия рекорд на гости в елита. Може би равенството е най-справедливият резултат тук.

Прогноза: Лутън - Нотингам Форест 1:1

 

Фулъм - Тотнъм
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 16.03.2024 г.
Час: 19:30 ч.

Фулъм спечели поредни срещи преди загубата от Уулвс последно с 2:1 и това не бе перфектна подготовка за локалното дерби с кандидат за топ 4. Домакините имат 9 загуби от последните 11 пред своя публика срещу "шпорите".

Тотнъм започна да връща играчи от лазарета и последно удари Астън Вила в директната битка за топ 4, с 4:0. Така бе сложен край на поредица от 3 мача без успех и Постекоглу ще иска да влезе в почивката за национални срещи с победа. Към тима се приближава и трениращият вече Ришарлисон, но проблеми имат Ван де Вен, Соломон, Сесеньон и Форстър.

При домакините под въпрос е Раул Хименез. Палиня ще се завърне в игра.

Прогноза: Фулъм - Тотнъм 0:2

 

Уест Хем Юнайтед - Астън Вила
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 17.03.2024 г.
Час: 16:00 ч.

Уест Хем продължи да подобрява формата си и ще повдигне увереността след 5:0 през седмицата с Фрайбург, с което и продължи напред в Лига Европа. "Чуковете" нямат загуба у дома от Астън Вила в 9 мача, което също е от значение.

Тимът на Унай Емери също направи история в Европа с 4:0 над Аякс в Лигата на конференциите. Това бе перфектният отговор на загубата със същия резултат от Тотнъм във Висшата лига. Тези последни резултати на двата отбора вероятно подсказват за зрелищен двубой.

Откъм здраве, домакините нямат контузени и под въпрос са Емерсон и Корнет. При гостите наказан е МакГин, под въпрос е Рамзи и Уоткинс, който бе сменен рано през седмицата, и контузени са Мингс, Камара, Буендия и Карлос.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Астън Вила 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238