Ливърпул ще довърши Фулъм преди финала


И. Ангелов

Ливърпул ще довърши Фулъм преди финала

Фулъм - Ливърпул
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 24.01.2024 г.
Час: 22:00 ч

Тези два отбора ще се срещнат за трети път през сезона и този път това е във втория кръг на полуфиналите на Купата на лигата. Ливърпул води в общия резултат с 2:1 след обрат в първия кръг и повечето специалисти не са на мнение, че ще видим обрат в Лондон. У дома на "Анфийлд" преди две седмици тимът на Юрген Клоп изоставаше на почивката и обърна след нея до победата с голове от Гакпо и Нунез, който намери формата си и в последното 4:0 през уикенда над Борнемут вкара още 2 гола на гости на "Виталити Стейдиъм".

Фулъм може да се похвали с 5 победи в последните си 6 домакинства във всички турнири. Уест Хем и Арсенал бяха победени в локалните дербита в този период. Последно обаче тимът отстъпи минимално на гости на Челси

В двата състава продължават и проблемите с някои липсващи кадри. При гостите Салах и Ендо бяха с националите си, но египтянинът получи травма и ще се лекува в Ливърпул. Собослай е под въпрос и проблеми имат още Байчетич, Цимикас, Арнолд, Робертсън, Тиаго и Матип.

При домакините Айуоби, Баси и Бало-Туре са с националите, а само Рийм и Адама Траоре са под въпрос.

Ливърпул вкара по най-малко 2 гола в последните си 5 поредни срещи. Срещу Фулъм "червените" имат 3 поредни победи, но тези срещи бяха все на "Анфийлд". 

Фулъм също вкара по най-малко 2 пъти в 4 от последните 5 кръга на Висшата лига у дома. Последните 2 мача на "Крейвън Котидж" между тези два отбора не излъчиха победител.

В последните 7 мача между тези отбори обаче неизменно видяхме голове и в двете врати, което предполага зрелищен полуфинал и този път.

Прогноза: Фулъм - Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп)
 
Алисон
   
Конате
Дайк
Брадли
Гомез
Елиът
Алистър
Джоунс
Жота
Нунез
Диаз
Хименез
Вилиан
Перейра
Кордова-Рийд
Рийд
Палиня
Робинсън
Кастан
Диоп
Адарабиойо
   
Лено
 
Фулъм (Марко Силва)

Обоснована прогноза: Фулъм - Ливърпул 1:2

  Сподели
297