Британски министър поиска от УЕФА да изхвърли ПСЖ от ШЛ


Н. Гавазов

Британски министър поиска от УЕФА да изхвърли ПСЖ от ШЛ

Министърът на труда на Великобритания Майк Пенинг заяви, че УЕФА трябва да разгледа възможността за изключване на ПСЖ от Шампионска лига заради инцидента, който се случи по време на срещата от четвъртфиналите на най-престижния европейски клубен турнир между ПСЖ и Челси в Париж.

Пенинг изрази недоволството си във връзка с обидите от страна на феновете на ПСЖ по адрес на феновете-инвалиди, пристигнали от Лондон, за да подкрепят Челси.

"Няма смисъл от налагане на глоби, тъй като това нищо няма да промени. Мисля, че трябва да се разгледа целесъобразността на тяхното пребиваване в Шампионска лига през следващия сезон", заяви министърът.

Според думите на Лиза Хейдън, която е фен на Челси и е била на стадиона във френската столица, по нея и останалите привърженици на "сините" с ограничени възможности са летели монети, дъвки, бутилки и други предмети.

"Ситуацията изглеждаше много заплашителна. Чувствах, че нямаме шанс и някой можеше да получи сериозна травма. Струваше ми се, че седя в ада и нищо не мога да направя. Бяхме около десет човека, а те хиляди", заяви Лиза.

 

  Сподели
106