Порто записа драматичен успех срещу Арсенал


FUTBOL-TV

Порто записа драматичен успех срещу Арсенал

Порто победи драматично с 1:0 у дома Арсенал в първи осминафинален мач от Шампионската лига.

"Драконите" изковаха важния успех с красиво попадение дълбоко в допълнителното време, дошло след удар от дистанция на Галено, който направи безпомощен вратаря Давид Рая. 

Лондончани не успяха да създадат нито едно чисто голово положение пред вратата на домакините, които се разминаха с гола в 21-ата минута. Галено стреля силно отблизо в страничната греда, а при добавката отново голмайсторът не можа да намери целта и топката излезе в аут.

Преди почивката Леандро Тросар от гостите не успя да се разпише, след като остана на стрелкова позиция.

Порто също достигаше трудно до удари към вратата на противника, а "артилеристите" владееха повече топката, но нямаха никакви опасни ситуации в наказателното поле пред вратаря Диого Коща.

В 94-тата минута късметът се усмихна на домакините. Те успяха да задържат топката пред вратата на съперника, тя попадна в Галено, който с удар от около 25 метра намери далечния ъгъл на вратата и зарадва феновете по трибуните на "До Драгао" - 1:0.

Португалците са със само едно поражение пред собствена публика в последните си 18 домакинства в Шампионската лига, но нямат победа в 21 гостувания от евротурнирите в Англия, като са направили три равенства и са допуснали 18 поражения.

  Сподели
522