Лацио и Байерн ще оставят всичко за реванша


Н. Гавазов

Лацио и Байерн ще оставят всичко за реванша

ЛациоБайерн Мюнхен

Стадион: "Олимпико", Рим

Дата: 14.02.2024 г.

Час: 22:00

Съдия: Франсоа Летиши (Франция)

Лацио посреща Байерн Мюнхен в първи мач от осминафиналите на Шампионска лига. Италианците ще се опитат да се класират за следващия етап на турнира за първи път от 24 години, докато баварците правят това в продължение на три последователни сезона.

Лацио се завръща в главния европейски клубен турнир след наситено със събития пътуване през груповата фаза.

Подгласници на италианския шампион Наполи от миналия сезон, "орлите" сега са осми в класирането на Серия А , поради основно несъответствие: те сложиха край на серия от три мача без победа с успеха миналата седмица в Каляри и се намират на пет точки зад първите четири.

През есента Лацио силно разчиташе на домакинското си предимство, за да премине през група Е, в която завърши на второ място след Атлетико Мадрид, но над Фейенорд и Селтик, като спечели две и завърши наравно в една от трите си срещи в Рим.

Абсурдно невероятният късен изравнителен гол на вратаря Иван Проведен срещу Атлети със сигурност бе връхната точка, тъй като отборът на Сари осигури третото си участие на столичния клуб в елиминационните кръгове на Шампионска лига.

И в двата предишни случая Лацио бе незабавно елиминиран - от Валенсия през 2000 г. и не друг, а Байерн Мюнхен през 2021 г.

Преди три години германският гранд спечели и двата мача от осминафиналите, размазвайки "бианкочелести" с 4:1 на Стадио Олимпико и печелейки с 2:1 в Бавария. Поради това приоритетът на Сари вероятно ще бъде просто да запази равенството след първия мач в сряда.

Непобеден в дузина мачове от Шампионска лига срещу италиански съперници, Байерн успя да се класира за четвъртфиналите в 11 от последните си 12 участия в турнира, освен когато загуби от бъдещия шампион Ливърпул преди четири години.

След властна разходка в група А, където завършиха на върха с осем точки и спечелиха всички мачове с изключение на един, баварците сега се фокусират отново върху достигането на последните етапи турнира.

Отборът на Томас Тухел нямаше проблеми в група с Копенхаген, Галатасарай и Манчестър Юнайтед и трябва да припомним, че германският специалист изведе Пари Сен Жермен до финала през 2020 г. и спечели турнира с Челси една година по-късно.

"Бизнесът" на Тухел в Мюнхен обаче не върви толкова гладко, колкото босовете на Байерн биха желали, защото мюнхенци изостават от Байер Леверкузен с пет точки в Бундеслигата след съботния провал с 3:0 срещу неудържимите си съперници за титлата.

Докато Лацио все още е в Купата на Италия – римляните си осигуриха място на полуфиналите, като победиха вечния съперник Рома миналия месец - шесткратните европейски шампиони вече напуснаха Купата на Германия по срамен начин и загубиха Суперкупата от Лайпциг.

Перспективата за сезон без трофей е особено неприятна за Die Rekordmeister, които гледат на титлата като на право, а не на рядка привилегия.

Тъй като Николо Ровела се завръща след наказание, Маурицио Сари трябва да избира между халфа, собственост на Ювентус, Данило Каталди и Матиас Весино, за да използва трима в средата на терена -  другите две позиции ще бъдат заети от Матео Гуендузи и Луис Алберто.

Испанският централен защитник Патрик все още се бори с проблем с рамото, но Матиа Закани може да се завърне в състава на "бианкочелести" след контузия на пръста на крака.

След като вкара своя гол 200 в Серия А през уикенда, капитанът Чиро Имобиле отново ще води атайата. Италианският нападател вкарва гол средно на всеки 99 минути в Шампионска лига, като само Симоне Индзаги отбелязва повече пъти за Лацио в най-големия европейски клубен турнир.

Списъкът с отсъстващите на Томас Тухел остава дълъг, тъй като той не може да призове Кингсли Коман (подколенно сухожилие), Серж Гнабри (слабини), Конрад Лаймер (прасец) и Буна Сар (коляно), докато Алфонсо Дейвис е под съмнение поради мускулна контузия.

Остава да се види дали бившият треньор на ПСЖ ще се върне към защита от четирима играчи след съботните събития в Леверкузен - това може да доведе до отпадане на Дайър на пейката.

Байерн не е в най-добрия си вид, но показва мощ по европейските терени. Лацио от своя страна е силно уязвим напоследък, но пък "орлите" ще играят пред собствена публика, което им помогна през есента. Всичко това прави двубоят много непредсказуем и интригуващ. Да, Байерн е определян за фаворит, но нашето предложение  е за равенство.

Прогноза: Лацио – Байерн Мюнхен 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Томас Тухел)
 
Нойер
   
Мазрауи
Упамекано
Ким
Герейро
Кимих
Горецка
Сане
Мюлер
Мусиала
Кейн
Андерсон
Имобиле
Исаксен
Алберто
Ровела
Гендузи
Хисай
Гила
Романьоли
Марушич
   
Проведен
 
Лацио (Маурицио Сари)

Обоснована прогноза: Лацио - Байерн Мюнхен 1:1

  Сподели
400