Яп Стам: Анчелоти ни предупреди на полувремето за Ливърпул


Н. Гавазов

Яп Стам: Анчелоти ни предупреди на полувремето за Ливърпул

Бившият защитник на Милан Яп Стам сподели емоциите си от финалния мач от Шампионска лига - 2004/2005, в който отборът му игра в драматичен мач, загубен от Ливърпул. Италианският отбор водеше с три гола на полувремето, но допусна три пъти през второто полувреме и по-късно загуби при изпълнение на дузпи.

"Разстроен съм от слуховете, че вече празнувахме победата по време на почивката. По това време всички наоколо много говореха за това, но в действителност това не се случи.

Анчелоти каза в съблекалнята: "Ако ние вкарахме три гола за 45 минути, нашият съперник също може да го направи. Затова трябва да продължим да демонстрираме нашия футбол и най-важното да не даваме нито една възможност на противника да отбележи. Защото ако Ливърпул уцели вратата ви, те бързо придобиват увереност в способностите си".

В резултат на това се случи всичко, което каза Анчелоти: организираните действия в защита изчезнаха, започна някакво неразбираемо объркване. И Ливърпул успя да вкара три пъти за кратък период от време“, заяви Стам в интервю за YouTube канала The Overlap.

  Сподели
421