Бенатиа: Бях по-бърз от Васкес, такава дузпа е абсурд


Н. Гавазов

Бенатиа: Бях по-бърз от Васкес, такава дузпа е абсурд

Защитникът на Ювентус Мехди Бенатиа заяви след мача-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига с Реал Мадрид, че не е извършил нарушение срещу Лукас Васкес в решаващия епизод от срещата. Напомняме, че главният съдия в двубоя Майкъл Оливер се подведе по падането на полузащитника на "бланкосите" и посочи "бялата точка".

"Бях по-бърз от Васкес и играх с топката. Ясно се вижда, как топката отскача от моя крак и променя направлението си. Васкес просто падна, защото нищо не му оставаше да направи в тази ситуация. Такава дузпа е истински абсурд", заяви Бенатиа.

"Съдията трябва да обясни и изгонването на Буфон. Ако един капитан няма право да разговаря със съдията, кой тогава има право на това?", каза още Мехди.

Напомняме, че Ювентус победи Реал Мадрид с 3:1, но отпада драматично от Шампионска лига. "Старата госпожа" бе близо до чудото в реванша от 1/4-финала са "Сантиаго Бернабеу", след като водеше с 3:0 почти до самия край. Юве поведе още с първата си атака в мача. Сами Кедира напредна отдясно и с меко центриране сложи топката на главата на Марио Манджукич, който отблизо нямаше как да сгреши и вкара за 0:1. В 36-ата минута Ювентус стигна до втори гол в мача, при общо взето идентична на първото попадение ситуация. Стефан Лихтщайнер се справи по фланга с Марсело, след което центрира в полето на Реал. Марио Манджукич спечели въздушния двубой срещу Карвахал, след което майсторски насочи с глава в мрежата на Навас. В 61-ата минута вратарят на домакините стана грешник за своя отбор. Дъглас Коща центрира остро, костариканецът не успя да улови топката и я подари на Блес Матюиди, който вкара в опразнената врата.

Спорната ситуация се случи в добавеното време на срещата. Марсело центрира към намиращия се на далечната греда Роналдо, който майсторски свали с глава за Лукас Васкес. Миг преди да нанесе изстрел, испанският национал падна и главният съдия Майкъл Оливър не се поколеба да отсъди дузпа. Случилото се вбеси до краен предел Буфон, които бурно поискаха обяснение от съдията. Всичко това доведе до червен картон за легендарния вратар и принудително влизане на резервата Войтех Шчесни. Последният обаче нямаше как да отрази страхотния изстрел на Роналдо от бялата точка, който прати Реал в следващата фаза на Шампионска лига.

  Сподели
490