Нигерия и Ангола се класираха за 1/4-финалите на КАН


Н. Гавазов

Нигерия и Ангола се класираха за 1/4-финалите на КАН

Днес, 28 януари, се проведоха 1/8-финалите на Купата на африканските нации 2024.

В първия двубой се срещнаха Ангола и Намибия. "Черните антилопи“ постигнаха победа с 3:0.

В 17-ата минута вратарят Неблу получи директен червен картон и остави тима в малцинство. Въпреки това в 38-ата минута нападателят на Ангола Жасинто Дала откри резултата след пас на Фреди. В същото време още в 40-ата минута Лубени Хауконго от националния отбор на Намибия получи втори жълт картон и върна равенството в съставите. Почти веднага след това, в 42-ата минута, Дала отбеляза дубъл след пас на Фреди, затвърждавайки предимството на тима си. В 66-ата минута Мабулулу след пас на Дала сложи точка на този мач.

В паралелен мач Нигерия победи Камерун с 2:0.

В деветата минута защитникът на Нигерия Семи Аджайи откри резултата, но след преглед на ВАР голът беше отменен заради засада. В 36-ата минута Адемола Лукман даде преднина на Нигерия след асистенция на Виктор Осимен. В 90+1 минута Лукман отбеляза дубъл.

Купата на африканските нации 2024 се провежда в Кот д'Ивоар на шест стадиона в пет града (Абиджан, Буаке, Корого, Сан Педро и Ямусукро) от 13 януари до 11 февруари. Настоящият носител на трофея е отборът на Сенегал. Най-много победи в турнира има отборът на Египет - седем.

  Сподели
167