Стоичков: Щастлив съм, че Илиян прие поканата


Н. Гавазов

Стоичков: Щастлив съм, че Илиян прие поканата

Легендата на българския футбол  Христо Стоичков, коментира назначението на Илиан Илиев за национален селекционер на България. Носителят на Златната топка призна, че е възхитен от работата на Илиев през годините.

"Вижте, аз съм щастлив, че Илиан прие тази покана в най-трудния момент. Оставих тези критики, които бях свикнал да отправям. Научих се на много неща в нашата телевизия. Научих се как да направиш позитивна критика. Имах възможността да разговарям с Илиев, и ми каза: "Ицо, няма начин, трябва да поема ангажимент." За мен един добър треньор, изключително трудолюбиво момче. Имах възможността да играя с него в последните му мачове в националния отбор. За съжаление не успя да попадне сред 24-а, които бяхме в Америка, но във времето Илиан показа, че е един треньор със страхотни идеи", коментира Стоичков пред “Гонг".

"За жалост ние в България имаме много диаманти, които не можем да полираме. В чужбина е обратното, имат малко, но ги полират и стават. Тук имаме много диаманти, на които трябва да се обърне внимание", каза още родната легенда.

  Сподели
178