Сърбия ще запише минимален успех над България


FUTBOL-TV

Сърбия ще запише минимален успех над България

Сърбия - България
Стадион: Градски стадион "Дубочица“, Лесковац
Дата: 19.11.2023 г.
Час: 16:00


България гостува на Сърбия на новопостроения стадион "Дубочица" в Лесковац. Двубоят е важен за западните ни съседи, но не и за нас. Все пак, направи впечатление за добрия дебют на Илиан Илиев, начело на "лъвовете". Прогнозата за предстоящия мач е за знак 1.

БФС бе темата, която развълнува цяла България. Невиждан протест на фенове, бой с полицията (на моменти иницииран от служителите на МВР) и запалени кофи и коли - всичко това не трогна особено Боби Михайлов и компания. Президентът на футболната ни централа изобщо не беше на стадиона за двубоя с унгарците (2:2), но ден по-късно бе извикан на разпит в Антикорупционната комисия. Тогава, пред медиите, той обяви, че все още няма да подава оставка.

За самия мач - защитникът на България Антон Недялков бе освободен от лагера на националния отбор поради травма, получена в европейската квалификация с Унгария. Футболистът на Лудогорец премина обстойни прегледи и след решение на медицинския щаб не пътува със съотборниците си за предстоящия мач със Сърбия. На негово място няма да бъде викан заместник. Друг бранител на България - Кристиан Димитров също е с контузия и няма да е на линия за мача. Илиан Илиев има ядове с отбраната, тъй като Валентин Антов пък е наказан заради червения картон, който получи в мача с Унгария.

Като цяло, на Илиан Илиев му се иска да не прави много промени в състава, тъй като цяло е доволен от избора си до момента. Така се очакват единствено наложителни рокади.

Сръбският национален отбор също има проблеми с контузени важни футболисти. Става въпрос за травма в коляното на плеймейкъра Сергей Милинкович-Савич. Срещата на стадион "Дубочица" е последна от група G по пътя към Евро 2024 и за домакините от изключителна важност.

Първоначално в Сърбия имаха притеснение, че отново Александър Митрович ще липсва, както беше и през юни в Разград, когато сърбите се измъкнаха 9 секунди преди края с 1:1. И същия ден Митрович вкара гол за своя Ал Хилал в първенството на Саудитска Арабия и обяви, че българите ги чакат доста проблеми. Драган Стойкович обаче има главоболие заради друг футболист.

"Сергей Милинкович-Савич получи силен удар в коляното. Последствието от удара е отсъствие от терена и той ще трябва да почива от две до четири седмици, а след това, в зависимост от възстановяването си, да започне леки тренировки", обявиха в Сърбия.

При това положение Милинкович-Савич остана за терапия в Риад, а клубният му тим замина за Индия за поредната среща от азиатската Шампионска лига. Реално плеймейкърът да бъде на терена в началото на декември.

УЕФА наказа жестоко Футболния съюз на Сърбия заради инцидентите на фенове на мача с Черна гора от група "G" на Европейските квалификации, състоял се на 17-и октомври в Белград. Европейската футболна централа санкционира Сърбия за един мач без присъствие на публика и обща глоба от 89 250 евро. Това означава, че на 19-и ноември тимът на Драган Стойкович ще играе срещу България без присъствие на публика, в мач, който е квалификация за ЕВРО 2024 и има решаващ характер за "орлите" .

 

ПРОГНОЗА: СЪРБИЯ - БЪЛГАРИЯ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
377