България ще опита да запише първа победа в европейските квалификации


FUTBOL-TV

България ще опита да запише първа победа в европейските квалификации

България - Литва
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 14.10.2023 г.
Час: 19:00


България приема Литва на националния стадион в София в европейска квалификация, която е само и единствено за чест, тъй като и двата тима нямат шансове за класиране. И двете селекции имат по две точки на сметката си и си делят последното място в група G. Факторът "домакинство" вероятно дава леко предимство на България и точно такава е и прогнозата на FTV и Futbolbet. Всичко останало би било считано за "черешката на тортата" сред провалите на БФС и Младен Кърстаич - пробвайте знак 1.

Мачът срещу Литва по всичко изглежда, че ще бъде последният ни шанс за хората на Младен Кърстаич да запишат победа до края на квалификациите за Евро 2024. След този двубой ни остава гостуване на Сърбия и домакинство на Унгария, в които трудно можем да се надяваме на успех. Затова и мачът с прибалтийската държава изглежда като последният ни шанс да се отсрамим и вземем победа. Тя би ни осигурила и до голяма степен предпоследното четвърто място и да се избегне тоталния срам да финишираме последни.

Само 13 футболисти от националния отбор по футбол се включиха в първото занимание на тима на базата на БФС. Останалите играчи бяха във фитнеса и се възстановяваха. Чак снощи в България се появи и Йоан Стоянов, който се измъкна от напрегнатата обстановка в Израел. Въпреки това, очакванията са той да е титуляр.

Двама души обаче отпаднаха от сметката на Кърстаич заради травми - Димо Кръстев заради вирус и Иван Йорданов заради травма. Техните места заеха Христо Иванов от Локомотив Пловдив и Станислав Иванов от Арда.

Очакванията са, че Младен Кърстаич при всичко положения няма да остане селекционер на България. Серията от слаби резултати няма да задържи спорния сръбски специалист начело на тима. От БФС обаче не бързат с това, тъй като при уволнение, от централата ще дължат сериозна неустойка. По всичко изглежда, че ще се изчакат края на квалификациите, когато просто договорът му няма да бъде подновен. За негов заместник се спряга името на Илия Груев-старши. Последният от доста време е без работа, но има опит най-вече като помощник-треньор в тимове от Германия.

 

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - ЛИТВА 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
308