Де Роси: Ние сме уверени в това, което правим


Н. Гавазов

Де Роси: Ние сме уверени в това, което правим

Старши -треньорът на Рома  Даниеле Де Роси коментира победата с 1:0 срещу Милан в първия мач от 1/4-финалите на Лига Европа.

"Владеехме добре топката в продължение на 65-70 минути. Продължихме да владеем топката и не само да запазим резултата, но и да натискаме съперника и да избягаме в открити зони.

Това може би бе най-доброто представяне на Ромелу Лукаку, откакто съм тук. Той ни помогна, тласна отбора напред и свърши добра работа. Склонни сме да хвалим нападателите, ако вкарат гол, но винаги искам да видя Ромелу да играе така, както направи днес.

Понякога си мислите, че колкото по-труден е съперникът ви, толкова по-трудно е да задържите топката. В някои случаи обаче може да е обратното, защото атмосферата може да ви отблъсне. Добрите играчи понякога могат да оставят място след себе си, така че трябва да запазите хладнокръвие и да не се страхувате.

Играчите са изпълнени със самочувствие и това се вижда от отношението им на тренировка, което им позволява да влизат в мачовете със същия борбен дух. Това е свързано както с психическата страна, така и с техническата и тактическа страна. Преди мача им казах, че съм спокоен, вярвам в тях и съм много горд от поведението им на терена и начина, по който показват своята индивидуалност. Това важи и за най-шумните имена, защото те също знаят как да се бият“, цитира Де Роси пресслужбата на клуба .

  Сподели
42