Фенербахче с очаквана победа срещу Лудогорец


FUTBOL-TV

Фенербахче с очаквана победа срещу Лудогорец

Лудогорец отстъпи с 1:3 като гост на Фенербахче в мач от груповата фаза на Лигата на конференциите. 

Ветеранът Георги Дерменджиев се завърна на пейката за трети път в своята кариера, след като се наложи да замени Ивайло Петев.

Домакините пък предложиха впечатляваща хореография, като виковете на гръмогласните им фенове бяха съчетани с плакати в чест на основаването на Турската република, от което се навършват 100 години, и портрети на първия президент Мустафа Кемал Ататюрк.

Българските шампиони показаха, че не се притесняват особено и започнаха агресивно. Пьотровски и Клод Гонсалвеш опитаха далечни изстрели. В 26-ата минута домакините създадоха добра атака от дясно, в която Фред влезе до аутлинията и опита да върне топката. Тя мина през малкото наказателно поле, но се оказа неудобна за капитана Тадич, който стреля в аут.

Постепенно домакините започнаха да увеличават натиска си, но не толкова, че да се създават панически моменти. В 42-ата минута обаче се стигна до откриване на резултата, което дойде и по малко куриозен начин. Миши Батшуай беше изведен от Фред сам срещу вратаря и без проблем го преодоля. Преди това обаче Лудогорец загуби топката в половината на турците, а Педро Нареси се сблъска със съдията и това му попречи да отиграе. Топката стигна до Фред, който елиминира Вердон и подаде на белгийския нападател Батшуай, който вкара.

Седем минути след началото на второто полувреме домакините удвоиха преднината си, а в голмайстор се превърна словенския национал Миха Зайц. Но всичко започна от капитана Душан Тадич, който изведе на лявото крило Оостелрволде. Белгийският ляв бек проби и пусна успоредна на голлинията топка. Вратарят Слуга и трима защитници не успяха да изчистят. Топката се върна към Зайц, който от 7-8 метра нямаше никакви трудности да я вкара във вратата.

B 65-ата минута Лудогорец стигна до гол при изпълнение на корнер, дошъл от една от малкото атаки на българите в тези минути. Кайо Видал центрира от ъглов удар, Пьотровски първи опита да играе с топката, след него Педро Нареси искаше да вкара със задна ножица от малкото наказателно поле. Щастливо отскочилата топка се отби в бедрото на Родриго Бекао и подлъга вратаря Ирфан, за да влезе в мрежата.

В 82-ата минута Лудогорец се размина с изравняване. Пьотровски свърши страхотна работа в центъра, отне топката и подаде на Текпетей. Ганайското крило тръгна на скорост и стреля, а вратарят Ирфан отби. Но притичалия Квадво Дуа не успя да сложи крак и да прати топката в мрежата. Добрите минути за Лудогорец продължиха с още една възможност, която обаче беше пропусната от Нареси.

В добавеното време фенерите стигнаха до трети гол, отново реализиран от словенеца Миха Зайц. Пьотровски сбърка в центъра на терена и стана причина за контраатака, а Себастиан Симански тръгна от ляво. Малко трудно, успя да задържи топката и да стреля. Тя се отби към Зайц, който с удар по земята от границата на наказателното поле я прати във вратата - 3:1, което се оказа и крайният резултат в срещата.

  Сподели
276