Лудогорец ще опита поне да прати мача с Астана в продължения


FUTBOL-TV

Лудогорец ще опита поне да прати мача с Астана в продължения

Лудогорец - Астана
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 17.08.2023 г.
Час: 21:00


Лудогорец приема Астана на своя стадион в Разград в мач-реванш от третия предварителен кръг на Лига Европа. Българският тим вече отпадна от Шампионска лига, а след това не направи най-добрия си мач в Казахстан, губейки с 1:2. Последва обаче голям успех с 3:0 над закъсалия тим на ЦСКА, което със сигурност ще донесе самочувствие на отбора преди реванша с бившя клуб на Мъри Стоилов. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Лудогорец удари ЦСКА с 3:0 преди дни и в тима вече цари позитивно настроение. Всички играчи са готови за нов силен мач на своя стадион в Разград. Старши треньорът на Лудогорец - Ивайло Петев има да решава сериозни проблеми преди двубоя. Титулярният вратар Серджио Падт и халфът Доминик Янков до последно ще са под въпрос за сблъсъка с Астана. Двамата изненадващо не бяха в групата за мача с ЦСКА, тъй като са получили контузии в последните дни и лекарският щаб на разградчани е решил да не ги рискува. Затова и под рамката в неделя вечер се появи Симон Слуга. Бившият национал на Хърватия обаче нямаше много работа срещу "армейците".

"Ще видим дали ще може да използваме Падт и Янков", лаконичен бе по темата Петев. Трайно в лазарета остават четирима - Алмейда, Групер, Недялков и Дуа, който последен получи тежка травма. Лудогорец вече ще трябва да се оправя и без дефанзивния халф Мануел Шоу, който бе продаден на Макаби Хайфа.

Лудогорец има големи шансове да победи Астана в реванша. Това показват резултатите от анализа в sportsmole.co.uk. Според изчисленията победа на Лудогорец в четвъртък е с шанс 69,97%. Любопитно е, че са сериозни шансовете и двата отбора да отбележат гол – 44,75%.

При позитивно развитие на двубоя Лудогорец ще се изправи срещу Аякс в плейофа за влизане в групите на Лига Европа, а освен това ще си гарантира и поне групова фаза на Лигата на конференциите.

Трябва да се отбележи също, че УЕФА изненадващо смени наряда на реванша между Лудогорец и Астана от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Европейската централа даде двубоя в Разград на известния английски рефер Антъни Тейлър, който ръководи дербито между Челси и Ливърпул (1:1) в неделя. Първоначално срещата на "Хювефарма Арена" бе поверена на друг англичанин - Крис Кавана (37 г.). Така и не бе разкрита причината за рокадата в наряда на главния арбитър.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - АСТАНА 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
331